Recept: Frisse koolsalade

 

Frisse koolsaladeMijn weekend is tot dusver echt fantastisch. De afgelopen 2 dagen ben ik allebei de dagen naar het theater en uit eten geweest. Vrijdag ging ik met familie naar Bert Visscher in Carré. Voor de show begon hebben we heerlijk gegeten bij Lempicka in de Sarphatistraat. De lichtgerookte en gegrilde Aberdeen Angus entrecôte is een enorme aanrader. Gister gingen we geheel onverwacht naar the Bodyguard in Utrecht. Een vriendin van mij had 2 kaartjes over en vroeg of we mee gingen. Hoewel ik normaal niet echt van de musicals ben, was deze erg leuk. ’s Avonds zijn we wederom uit eten gegaan, gewoon omdat het kon. Het lekkerste gerecht van de avond was een vitello tonato 2.0. Zachte kalfsfricandeau met gegrilde tonijn en truffelmayonaise. Die ga ik zeker een keer namaken! Vanmiddag ga ik lekker lunchen en borrelen in Amsterdam. Ik hoop dat de zon zich straks nog even laat zien. Aan deze zonnige en frisse koolsalade zal het in ieder geval niet liggen. Een lekkere salade voor als het barbecueseizoen begint. Ik kan nu al niet wachten!



Ingrediënten frisse koolsalade voor 4 personen

1 witte kool
1,5 rode ui
150 gram wortelreepjes (ik kocht deze gewoon kant en klaar)
75 ml melk (het maakt niet zoveel uit of je vol of halfvol neemt)
75 ml karnemelk
5 eetlepels mayonaise
2 eetlepels witte wijn azijn
2 eetlepels citroensap
50 gram suiker
Peper en zout

Verwijder de buitenste schil van de witte kool. Snijd de kool doormidden en vervolgens in dunne reepjes. Verwijder de schil van de rode uien en snijd ze doormidden. Snijd de rode uien in dunne (halve) ringen. Meng de witte kool, wortelreepjes en rode ui door elkaar.

Doe de mayonaise, melk, karnemelk, azijn, citroensap, suiker en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom of schaal. Meng tot er een gladde dressing ontstaat. Proef of de dressing op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Schep de dressing beetje bij beetje door de kool, wortel en ui heen. Voeg niet teveel in 1 keer toe. De koolsalade is niet lekker als hij te nat is.

De frisse koolsalade is lekker in combinatie allerlei soorten vlees of gefrituurde vis. Een fijne side dish tijdens een barbecue of als ondergrond van een broodje vlees. Ik gebruikte koolsalade op het broodje pulled chicken dat ik laatst maakte.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Frisse koolsalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *