Frisse koolsalade

Recept: Homemade frisse koolsalade

 

Frisse koolsaladeJoehoe! Vandaag was de eerste warme dag van het jaar. Niet zo gek dat we eindelijk weer een keer de barbecue hebben aangestoken. We kochten een berg spareribs op de markt en maakten die heerlijk klaar in onze tuin. Bij vlees hoort natuurlijk groente en die maakten we in de vorm van koolsalade. Een lekker frisse variant. Deze homemade frisse koolsalade smaakt namelijk uitstekend bij geroosterd vlees. Of je hem nou bij pulled pork, op een broodje hamburger of bij spare-ribs on the side serveert, je maakt er eigenlijk altijd vrienden mee. Ook lekker in een taco met krokante kip, vis of garnalen. Of gewoon zó. Zonder iets. Hier ga je mensen zeker blij mee maken!
Frisse koolsalade

Ingrediënten frisse koolsalade voor 4 personen

200 gram witte kool in reepjes
200 gram rode kool in reepjes
150 gram wortelreepjes (ik kocht deze gewoon kant en klaar)
1 middelgrote rode ui

Voor de dressing

50 ml melk
50 ml karnemelk
5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel witte wijn azijn
1 eetlepels citroensap
2 eetlepels suiker
Peper en zout

Frisse koolsalade

Snijd de rode uien in dunne (halve) ringen. Meng de witte kool, de wortelreepjes, de rode kool en rode ui door elkaar.

Doe de mayonaise, de melk, de karnemelk, de azijn, het citroensap, de suiker en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Meng tot er een gladde dressing ontstaat. Proef of de dressing op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Schep de dressing beetje bij beetje door de gemengde kool. Voeg niet teveel in 1 keer toe. De koolsalade is niet lekker als hij te nat is.

Hak de peterselie fijn. Bestrooi de koolsalade met peterselie.

De homemade frisse koolsalade is lekker als ondergrond van een taco, burger of broodje met pulled pork. Ook lekker met krokante vis of kip.

Pin It

2 thoughts on “Recept: Homemade frisse koolsalade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.