|
Een tikkie later dan normaal, maar hier is hij dan toch! Weekmenu nummer 14. Vooral de woensdag is hier een favoriet. Die staat regelmatig op tafel in huize Savory Sweets. Benieuwd wat het is? Klik dan snel op lees verder! Heb je iets gemaakt? Of is er iets wat je mist? Laat het dan weten. Vind ik leuk!
Maandag
I loveee comfortfood! Deze risotto met pompoen en salie is daar een voorbeeld van. Hartverwarmend, weinig ingrediënten en vegetarisch. Klinkt goed toch? Is het ook!
Dinsdag
Deze Italiaanse gehaktschotel met heel veel groente is om je vingers bij af te likken. Hij is nog gezond ook, want er zitten heel veel (verstopte) groenten in. Ideaal als er groentehatende kinderen (of volwassenen) mee-eten. Wedden dat het lekker vinden?
Woensdag
Deze Surinaamse garnalen met kousenband zijn kruidig, licht zoet en lekker pittig. Een smaakbommetje. Makkelijk om te maken en supersnel op tafel. Een fijne maaltijd na een drukke dag. Lekker met witte (basmati)rijst of een frisse salade.
Donderdag
Ken je die potjes aardappel anders nog? Ik heb het al jaren niet meer gegeten, maar vroeger werd er regelmatig zo’n pot uit de kast getrokken. Lekker makkelijk, zoals mijn moeder dat toen noemde. Deze versie van aardappel anders met bacon en ui maak je zonder potje. Superlekker en zonder gekke toevoegingen.
Vrijdag
Roségebakken zalm met een heerlijke honing-mosterdsaus in een wrap. Klinkt als een lekker weekendrecept toch? Dat komt mooi uit, want we beginnen er vadaag het weekend mee. Ik heb er letterlijk mijn vingers bij afgelikt! Die saus, smaakte zo goed bij de rest! Je kunt hem trouwens ook maken met warmgerookte zalm. Dan heb je er helemaal amper werk aan. Easy does it!
Zaterdag
Deze goedgevulde Hongaarse goulash is hartverwarmend en lekker stevig. Fijn als het buiten koud en nat is. Of als het stormt, zoals deze week het geval is. Wij eten de goulash meestal met brood of witte rijst, maar je kunt het ook serveren met pasta. Of gewoon zo. Zoals hij is.
Zondag
Trek in iets lekkers bij de koffie, maar geen tijd om uren in de keuken te staan? Deze kruimelkoek met abrikozenjam is dan ideaal. Makkelijk om te maken en supersnel klaar. Ik had hem serieus na 10 minuten al in de oven staan. Iedereen kan dit maken!
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).