Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

Recept: Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

 

Wraps met krokante kip en honing-mosterdsausMijn eerste werkdag van 2018 zit er weer op. Sterker nog, terwijl jullie dit lezen is mijn 2e werkdag alweer lang en breed begonnen. De werkdagen op mijn gewone werk dan. Want bloggen zie ik eigenlijk niet als werken. Dat is alleen maar leuk. Een (enorm) uit de hand gelopen hobby kun je het meer noemen. Zoals jullie misschien wel weten werk ik als docent op een MBO-school in Amsterdam. Dat is erg leuk, maar jullie begrijpen wel dat ik op sommige dagen gesloopt ben als ik thuis kom. Op die dagen eten we lang niet zo uitgebreid als iedereen denkt. Vaak heb ik nog iets van een kookdag in de koelkast staan, trekken we iets uit de vriezer of flans ik snel iets in elkaar. Deze wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus bijvoorbeeld. Die is heel erg lekker en ligt (afgezien van de tijd in de oven) in minder dan een kwartier op je bord. Wij eten er vaak nog een salade bij voor de extra vegies, maar op sommige dagen sla ik zelfs die over. Dan blijft het bij de wrap met kip, sla, komkommer, uitjes en saus. En dat is dan ook alles wat ik nodig heb. Knapperig, sappig en boordevol smaak. Een échte guilty pleasure. Glaasje wijn erbij en ontspannen maar. Dat hebben we wel verdiend na een drukke werkdag.
Ingrediënten voor 6 wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

6 kleine wraps
400 gram kipfilets
1/2 komkommer
100 gram panko (Japans broodkruim)
2 eieren
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
2 theelepels honing
6 eetlepels gefrituurde uitjes
Een paar blaadjes krulsla
Een flinke scheut olie
Peper en zout

Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snijd de kipfilet in reepjes van ongeveer 1 of 2 centimeter dik. Breek de eieren in een schaal en kluts ze los. Haal de reepjes kipfilet door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal tot de kip helemaal bedekt is met panko.

Leg de gepaneerde kipfilet op het bakpapier en schuif hem in de oven. Bak de kip in een half uur gaar.

Meng de mayonaise met de mosterd, de honing en een beetje peper en zout. Snijd de komkommer in reepjes.

Beleg de wraps met een blaadje sla. Leg 2 of 3 stukken kip en een reepje komkommer in het midden en besprenkel met de honing-mosterdsaus. Bestrooi de kip met gefrituurde uitjes.

Vouw de onderkant van de wrap naar het midden en rol de zijkanten naar binnen. Zet de wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus vast met een cocktailprikker of wikkel ze in een velletje bakpapier.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *