Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

Recept: Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

 

Wraps met krokante kip en honing-mosterdsausJoehoe! Daar ben ik weer. Het is momenteel een stuk rustiger op de blog dan jullie van me gewend zijn. Ik ben inmiddels bijna 40 weken zwanger en ik moet het echt even rustiger aan gaan doen. Uitgebreid koken en fotograferen zit er daardoor momenteel even niet in. Geen paniek, het gaat maar om een paar weken. Als ik bevallen ben en me weer beter voel pak ik de draad gewoon weer op en verschijnt er weer meerdere keren per week een nieuw recept online. Ik vind het namelijk veel te leuk om lekkere dingen met jullie te delen. Vandaag deel ik een recept dat toevallig nog op mijn computer stond. Een écht weekend recept. Zien deze wraps er niet lekker uit? Ze lijken een beetje op de wrap die een tijdlang op de menukaart van de MacDonalds stond. Het was één van mijn favoriete snacks. Ik bestelde er eigenlijk altijd wel eentje (of twee) als we bij de Mac aten. Helaas staat hij nu niet meer op de kaart. Jammer hoor. Dan maar zelf aan de slag! Bijkomend voordeel: deze zelfgemaakte wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus zijn een stuk gezonder, omdat de kip is klaargemaakt in de oven. Doordat ik panko gebruikte om de kip te paneren is het evengoed lekker knapperig. Een win-win situatie dus. De wraps waren hier in een mum van tijd allemaal op. Dit komt vaker op tafel. Wedden dat het bij jullie in ook de smaak gaat vallen!


Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

Ingrediënten voor 6 wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

6 wraps
400 gram kipfilets
1/2 komkommer
100 gram panko (Japans broodkruim)
2 eieren
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
2 theelepels honing
6 eetlepels gefrituurde uitjes
Een paar blaadjes krulsla
Peper en zout

Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snijd de kipfilet in reepjes van ongeveer 1 of 2 centimeter dik en bestrooi aan beide kanten met peper en zout

Breek de eieren in een schaal en kluts ze los. Haal de reepjes kipfilet door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal tot de kip helemaal bedekt is met panko.

Leg de gepaneerde kipfilet op het bakpapier en schuif hem in de oven. Bak de kip in een half uur gaar.

Meng de mayonaise met de mosterd, de honing en een beetje peper en zout. Snijd de komkommer in reepjes.

Beleg de wraps met een paar blaadjes sla. Leg 2 of 3 stukken kip en een reepje komkommer in het midden en besprenkel met de honing-mosterdsaus. Bestrooi de kip met gefrituurde uitjes.

Vouw de onderkant van de wrap naar het midden en rol de zijkanten naar binnen. Zet de wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus vast met een cocktailprikker of wikkel ze in een velletje bakpapier.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *