|
Joehoe! Daar ben ik weer. Het is momenteel een stuk rustiger op de blog dan jullie van me gewend zijn. Ik heb een intens drukke periode op mijn werk gehad en had daardoor niet de tijd, rust en energie om in het weekend met de blog bezig te zijn. Gelukkig heb ik nu zomervakantie en ben ik weer een paar dagen de keuken ingedoken. Ik vind het namelijk veel te leuk om lekkere dingen met jullie te delen. Vandaag deel ik een recept dat al eerder op Savory Sweets verscheen en al jaren bij jullie in de smaak valt. Ik heb de receptuur iets aangepast om de wraps nog lekkerder te maken. Zien ze er niet lekker uit? Ze lijken een beetje op de wrap die een tijdlang op de menukaart van de MacDonalds stond. Het was één van mijn favoriete snacks. Ik bestelde er eigenlijk altijd wel eentje (of twee) als we bij de Mac aten. Helaas staat hij nu niet meer op de kaart. Jammer hoor. Dan maar zelf aan de slag! Je kunt kiezen of je de kip in de oven bereidt (dat is gezonder) of dat je de kip in de pan bakt (wordt veel knapperiger). Doordat ik panko gebruikte om de kip te paneren is het op beide manieren lekker knapperig. Een win-win situatie dus. De wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus waren hier in een mum van tijd allemaal op. Dit komt vaker op tafel. Wedden dat het bij jullie in ook de smaak gaat vallen!
Ingrediënten voor 6 wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus
6 wraps
400 gram kipfilets
1 komkommer
150 gram panko (Japans broodkruim)
2 eieren
1 eetlepel dijonmosterd
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ancienne mosterd (deze kun je ook vervangen door een andere grove mosterd)
1 eetlepel honing
6 eetlepels gefrituurde uitjes
Een paar blaadjes krulsla
400 ml arachide- of zonnebloemolie
Peper en zout
Snijd de kipfilet in reepjes van ongeveer 1 of 2 centimeter dik en bestrooi aan beide kanten met peper en zout
Breek de eieren in een schaal en kluts ze los. Haal de reepjes kipfilet door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal tot de kip helemaal bedekt is met panko.
Verhit de olie in een hapjespan. Controleer met een stukje panko of de olie heet genoeg is. De olie is heet genoeg als hij begint te borrelen als je de panko in de pan doet. Doe de stukjes kip per 3 in de pan. Bak tot ze aan beide kanten bruin zien. Laat de kip uitlekken op een stukje keukenpapier.
Óf maak de kip in de oven klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de stukjes kip op een velletje bakpapier op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kip in een half uur gaar.
Meng de mayonaise met de mosterd, de honing en een beetje peper en zout. Schaaf de komkommer in plakken met een kaasschaaf of dunschiller.
Beleg de wraps met een paar blaadjes sla. Leg 2 of 3 stukken kip en een paar reepjes komkommer in het midden. Besprenkel de inhoud van de wrap met de honing-mosterdsaus. Bestrooi met gefrituurde uitjes.
Vouw de onderkant van de wrap naar het midden en rol ook de zijkanten naar binnen. Zet de wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus vast met een cocktailprikker of wikkel ze in een velletje bakpapier.
Echt super lekker! Eergisteren geprobeerd. Overmorgen mogen er meerdere eters van genieten.
net gemaakt en goed gekeurd door het hele gezin, een idee van de dochter om dit eens te proberen en is super lekker, voor herhaling vatbaar dus
We hebben dit gemaakt met de vegetarische crispy sticks van Valess. Door de uitjes erop is het smaakvol en crispy. Dus ook een aanrader voor de vegetariërs zo!
Heerlijk recept ❤️
Ze zijn zeer smaakvol, de 1e keer had ik geen honing, toen gemengd met mosterd dollesaus, ook heel lekker, gaan we vaker maken
Zijn echt heel lekker!! Leuk ook om te maken met de kinderen