Krokante bloemkool in zoetzure saus

Recept: Krokante bloemkool in zoetzure saus (gobi manchurian)

 

Krokante bloemkool in zoetzure sausVandaag heb ik een vegetarisch pareltje voor jullie. Zo smaakvol dat je niet eens doorhebt dat er geen vlees in zit. Gobi manchurian. Gobi betekent bloemkool in het Indiaas en manchurian is een saus die veel gemaakt wordt door de Chinese gemeenschap in India. Krokante bloemkool in zoetzure saus dus. Gobi manchurian is een fusion gerecht uit de Chinese en de Indiase keuken. Tegenwoordig kun je het in India zelfs in sterrenzaken krijgen. Het is niet moeilijk om te maken, maar het kost wel wat tijd. Je bent zeker een uurtje zoet. Who care’s. Als je het eindresultaat proeft is het die tijd meer dan waard. Boordevol groente en met een goddelijk saus. Hier ga je het hele gezin, en vooral de kinderen blij mee maken. Lekker met witte rijst.




Ingrediënten krokante bloemkool in zoetzure saus

Voor de krokante bloemkool

1 bloemkool
75 gram bloem
2 eetlepels maïzena
2 tenen knoflook
1 eetlepel geraspte gember
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1 eetlepel sojasaus
Peper en zout
Olie om in te frituren

Voor de zoetzure saus

2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
2 paprika’s
6 lente-uitjes (+1 extra voor de garnering)
1 eetlepel azijn
2 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepel maïzena
Olie om in te bakken
Eventueel sesamzaadjes voor de garnering

Zorg dat de olie heet genoeg is om te frituren. Houd tussen de 150 en 160 graden aan.

Pers de knoflook en snijd de bloemkool in roosjes.

Meng de bloem met de knoflook, het paprikapoeder, de cayennepeper, de geraspte gember, de maïzena, sojasaus en een beetje peper en zout. Voeg 100 ml water toe en roer door elkaar. Giet weer 100 ml water bij het beslag en roer door elkaar. Ga door tot het beslag dik genoeg is.

Doe de bloemkool bij het beslag en roer tot elk roosje bedekt is met beslag. Frituur de bloemkool met ongeveer 6 roosjes tegelijk krokant. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Meng de maïzena voor de saus met een beetje water. Snijd de ui en paprika in stukken en de lente-ui in ringetjes.

Verhit een beetje olie in een koeken- of hapjespan. Doe de knoflook en de ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee.

Giet het azijn, de zoete chilisaus, de ketchup en de sojasaus in de pan. Roer alles door elkaar. Giet het maïzena-mengsel in de pan en roer tot de saus dikker is geworden.

Doe de bloemkool bij de saus en roer alles door elkaar. Laat een paar minuten pruttelen.

Garneer de krokante bloemkool in zoetzure saus met lente-ui en sesamzaadjes. Serveer met witte rijst.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *