Hartige ricotta taart met cherrytomaten

Recept: Hartige ricotta taart met cherrytomaten

 

Hartige ricotta taart met cherrytomatenIs deze hartige ricotta taart met cherrytomaten geen plaatje? Hier word je toch vrolijk van. En ik kan je verklappen… Hij is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Je hebt hem in minder dan een kwartier in de oven en als hij eruit komt hoef je hem alleen maar te versiering met cherrytomaten en blaadjes basilicum. De smaak van de ricotta taart is door de citroen en omdat je hem rechtstreeks uit de koelkast eet lekker fris. Perfect voor bij de brunch, lunch of als lichte avondmaaltijd. Een fijne taart die je makkelijk een paar uur van tevoren kunt voorbereiden. Ideaal als je eters over de vloer hebt. Ik zou ervoor gaan. Krijg je zeker geen spijt van! 




Ingrediënten hartige ricotta taart met cherrytomaten voor 4 personen

400 gram ricotta
300 gram cherrytomaten
1 rol vers bladerdeeg of 6 plakken bladerdeeg
1 citroen
1 middelgroot ei + 1 extra om de randjes mee in te smeren.
20 blaadjes basilicum
1 theelepel oregano
100 gram Parmezaanse kaas
Peper en zout

Hartige ricotta taart met cherrytomaten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een quiche- of springvorm in met bakspray of olijfolie. Bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik de bodem een paar keer in met een vork.

Rasp de Parmezaanse kaas en de schil van de citroen. Hak de helft van de basilicum fijn. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, de citroenschil, de oregano, de basilicum, een ei en een beetje peper en zout.

Stort het ricottamengsel in de vorm. Besmeer de randjes van het bladerdeeg met ei en zet de vorm in de oven. Bak in 35 minuten gaar.

Haal de ricottataart uit de oven en laat even afkoelen op een rooster. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg ze naast elkaar bovenop de taart.

Zet de hartige ricotta taart met cherrytomaatjes in de koelkast en laat hem daar tot je hem op tafel zet. Bestrooi vlak voor serveren met de overige blaadjes basilicum.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.