Groentewraps met hummus

Recept: Groentewraps met hummus

 

Groentewraps met hummusVersninpper de ui en pers de tenen knoflook. Zo begint 50% van al mijn recepten. Toen ik heel klein was, was ik al gek op uien. Ik kon een ui als het ware als een appel eten, aldus mijn moeder. De rillingen lopen over mijn rug als ik daar nu aan denk. Er is een foto in één van de fotoalbums waar ik op de keukenvloer alle uien die in mijn tante haar keuken te vinden waren in het midden heb verzameld. Ik zat ze daar rustig allemaal te pellen. Net voordat ze de foto had mijn moeder mee betrapt. Ik sta dan ook keihard huilend op de foto. Ik nam het huilen om de uien wel erg letterlijk op dat moment. Mijn enorme liefde voor uien is nooit helemaal verdwenen. In bijna elk gerecht is hij wel terug te vinden. In deze groentewraps gebruik ik gekarameliseerde uien. Zoete rode uien die het gerecht extra lekker maken. Een vegetarisch toppertje!




Ingrediënten groentewraps met hummus voor 6 personen

6 wraps (Libanees platbrood is het lekkerst)
350 gram geroosterde paprika (ik gebruikte uit een pot)
400 gram artisjok-harten (ik gebruikte uit blik)
Bosje koriander
Zout en peper

Voor de hummus

400 gram kikkererwten (uit blik)
1,5 teentje knoflook
3 eetlepels tahini
Snufje gemalen komijn
3 eetlepels citroensap
Peper en zout

Voor de rode uienchutney

10 rode uien
2 eetlepels rietsuiker
100 ml balsamico
Een klontje boter om in te bakken
Peper en zout

Groentewraps met hummus

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine en maal het geheel glad.

Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen.

Smelt de boter in een koekenpan. Doe de uienringen in de pan en bak tot ze glazig zien. Doe de suiker bij de uien. Roer de suiker door de uien tot het begint te karameliseren. Blus het uitenmengsel af met balsamico-azijn. Laat de inhoud van de pan pruttelen en roer af en toe even door tot er een stroperige uienchutney ontstaat.

Snijd de artisjokharten in kwarten en de geroosterde paprika in reepjes.

Besmeer de wraps met hummus. Beleg met artisjok, geroosterde paprika, rode uien-chutney en een takje koriander. Maak af met peper en zout.

Rol de wraps op en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *