Plaattaart met falafel

Recept: Plaattaart met falafel en granaatappelpitjes

 

Plaattaart met falafelEen plaattaart is eigenlijk altijd goed. Makkelijk om te maken, snel klaar en je kunt hem volleggen met de lekkerste dingen. Fijn op een doordeweekse dag, want je bent zo klaar met koken. Vandaag heb ik een vegetarisch toppertje voor jullie. Ik maakte een plaattaart met falafel en granaatappelpitjes. Een feestje van verschillende texturen in je mond en lekker fris. Ik heb ervoor gekozen om de rode ui en paprika rauw op de plaattaart te leggen zodat er een fijne en frisse crunch onstaat. Heb je liever dat de groente wat zachter is? Leg de rode ui en paprika dan al op de plaattaart voordat hij de oven in gaat en bak het mee. Ook lekker. De keuze is aan jou. Ga je hem binnenkort maken? Ik zou het doen hoor!
Plaattaart met falafel

Ingrediënten plaattaart met falafel voor 4 personen

1 rol bladerdeeg van 270 gram of 6 plakjes bladerdeeg op basis van roomboter
200 gram falafel
100 gram feta
1 zoete puntpaprika
1 rode ui
100 gram hummus
1 ei
50 gram granaatappelpitjes
2 eetlepels yoghurt
Een paar takjes koriander
Peper en zout

Plaattaart met falafel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en leg het op het bakpapier. Maak met een mes een inkeping voor de rand. Let op dat je het deeg niet doorsnijdt. Prik het midden van het bladerdeeg een paar keer in met een vork.

Besmeer het bladerdeeg tot aan de inkeping in met hummus. Verdeel de falafel over de hummus. Kluts het eitje los. Smeer de randen van het bladerdeeg in met ei.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in 20 minuten goudbruin en gaar.

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de rode paprika in stukjes. Verkruimel de feta en hak de koriander fijn.

Bestrooi de plaattaart met falafel met rode ui, rode paprika, granaatappelpitjes en feta. Maak af met een snuf peper uit de molen.

Drizzle de yoghurt over de plaattaart en maak af met een beetje koriander.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.