Plaattaart met geitenkaas en courgette

Recept: Plaattaart met geitenkaas en courgette

 

Plaattaart met geitenkaas en courgetteSoms is makkelijk en simpel zo fijn. Vooral op doordeweekse dagen heeft iedereen weleens een moment dat je geen zin hem om te koken. Ik heb dat ieder geval regelmatig. Had je niet verwacht hé! Maar na een paar kookdagen voor website heb ik het soms echt even gehad. Deze plaattaart met geitenkaas en courgette is dan ideaal. Lekker, makkelijk en klaar binnen een half uur. Door de rozemarijn, walnoten en geitenkaas krijgt de plaattaart iets Provençaals. Alvast een beetje een vakantiegevoel. Ook leuk om te maken met kinderen. Helemaal nu ze nog veel thuis zijn. Je kunt tenslotte niet vroeg genoeg beginnen met in de keuken staan. En wie weet maken ze hem komende zomer wel voor jou… Dat zou helemaal fantastisch zijn!
Ingrediënten plaattaart met courgette en geitenkaas

250 gram vers bladerdeeg op rol
200 gram ricotta
150 gram zachte geitenkaas
1 courgette
1 ei
Een paar takjes rozemarijn
Een handje walnoten
Een scheutje balsamicostroop
Peper en zout

Plaattaart met geitenkaas en courgette

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en leg het op het bakpapier. Besmeer de bodem van het bladerdeeg met ricotta. Bestrooi de ricotta met peper en zout. Verkruimel de zachte geitenkaas over de ricotta. Zorg dat je een beetje overhoud voor op de courgette.

Snijd de courgette in dunne plakjes. Ik gebruikte een mandoline, maar je kunt ook gewoon een mes of kaasschaaf gebruiken. Leg de plakjes courgette dakpansgewijs op de ricotta en geitenkaas. Pluk de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Kluts het ei los en smeer de randen van het bladerdeeg in met ei.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de plaattaart met geitenkaas en courgette in 20-30 minuten gaar.

Hak de walnoten in grove stukken. Bestrooi de courgette met walnoten en rozemarijn en maak af met balsamicostroop.

De plaattaart met geitenkaas en courgette is lekker als avondmaaltijd, lunch of in stukjes bij de borrel. Ook lekker met een beetje honing.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.