Recept: Plaattaart met geitenkaas en courgette

 

Plaattaart met geitenkaas en courgetteSoms is makkelijk en simpel zo fijn. Vooral op doordeweeks heeft iedereen weleens een moment dat je geen zin hem om te koken. Deze plaattaart met geitenkaas en courgette is dan ideaal. Lekker, makkelijk en klaar binnen een half uur. Door de rozemarijn, walnoten en geitenkaas krijgt de plaattaart iets Provençaals. Zijn jullie toch een beetje in dezelfde sferen als ik ;). Ook leuk om te maken met kinderen. Helemaal nu ze lekker vrij zijn. Je kunt tenslotte niet vroeg genoeg beginnen met in de keuken staan. As we speak zit ik in de auto onderweg naar Luxemburg om vervolgens door te rijden naar Frankrijk. Mocht je benieuwd zijn naar mijn belevenissen, volg mij dan op Instagram. Mijn username is: savorysweetsnl. De posts op de blog lopen gewoon door, die staan allemaal ingepland, maar op mailtjes of comments zal ik de komende 2 weken iets minder snel reageren. Als je me zoekt.. ik loop waarschijnlijk in een wijngaard/lig in de zon te chillen/zit lekker te eten/ drink wijn met een zonnebril op mijn hoofd. Ik ben in ieder geval aan het genieten. Au revoir!

Ingrediënten plaattaart met geitenkaas en courgette

250 gram vers bladerdeeg op rol
200 gram ricotta
150 gram zachte geitenkaas
1 courgette
1 ei
Een paar takjes rozemarijn
Een handje walnoten
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en leg het op het bakpapier. Besmeer de bodem van het bladerdeeg met ricotta. Bestrooi de ricotta met peper en zout. Verkruimel de zachte geitenkaas over de ricotta. Zorg dat je een beetje overhoud voor op de courgette. Snijd de courgette in dunne plakjes. Ik gebruikte een mandoline, maar je kunt ook gewoon een mes gebruiken. Leg de plakjes courgette dakpansgewijs op de ricotta en geitenkaas. Pluk de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Hak de walnoten in grove stukken. Bestrooi de courgette met walnoten en rozemarijn. Kluts het ei los en smeer de randen van het bladerdeeg in met ei. Schuif de bakplaat in de oven en bak de plaattaart met geitenkaas en courgette in 20-25 minuten gaar.

De plaattaart met geitenkaas en courgette is lekker als avondmaaltijd, lunch of in stukjes bij de borrel. Ook lekker met een beetje honing.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *