Couscous schotel met falafel en gegrilde groente

Recept: Couscous schotel met falafel en gegrilde groenten

 

Couscous schotel met falafel en gegrilde groenteSoms heb je van die gerechten waar je direct blij van wordt. Deze couscous schotel met falafel en gegrilde groenten is er eentje in die categorie. De verschillende smaken en structuren in deze schotel passen perfect bij elkaar. Crispy falafel in combinatie met de frisse tzatziki, hummus en couscous vind ik een gouden combi. Gegrilde groenten erbij voor de vitamientjes (en omdat het lekker is natuurlijk) en de restjes dip je lekker met het Libanese platbrood. Naast het feit dat het allemaal erg lekker is, vind ik het ook fijn dat je met zijn allen uit een grote schaal kunt eten. Ik vind dat zo gezellig!  Even een gezamelijk momentje aan tafel na een dag hard werken. Beetje kletsen, beetje prikken in de schaal en smullen maar. Tot zover mijn lofzang voor dit gerecht. Nu zit er nog maar één ding op. Hup, hup, de keuken in! Krijg je geen spijt van.. Wedden!




Couscous schotel met falafel en gegrilde groente

Ingrediënten Couscous schotel met falafel en gegrilde groenten voor 4 personen

200 gram falafel
200 gram couscous
Een paar plakken Libanees platbrood
1 zoete punpraptika
1 aubergine
1 courgette
2 rode uien
1 citroen
Een trosje cherrytomaten
2 flinke eetlepels tzatziki
2 flinke eetlepels hummus
2 flinke eetlepels muhammara
Een handje granaatappelpitjes
Een paar takjes platte peterselie
Een paar takjes munt
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Couscous schotel met falafel en gegrilde groente

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergine, courgette, paprika en rode ui in stukken. Verdeel de gesneden groenten en de cherrytomaatjes over een braadslee of ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 40 minuten gaar.

Verhit een laagje van 1 cm olie in een hapjespan. Bak de falafel krokant.

Doe de couscous in een middelgrote kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer door de couscous. Dit zorg ervoor dat de couscous niet gaat plakken. Giet kokend water over de couscous (ongeveer 200 ml, de couscous moet net aan onder staan) en dek af met een theedoek. Laat de couscous 5 minuten staan.

Hak de munt en de peterselie fijn. Maak de couscous los met een vork. Schep de peterselie, munt, het citroensap, de granaatappelpitjes en een beetje peper en zout door de couscous.

Schep de couscous in een grote schaal. Schep de gegrilde groenten in het midden. Schep de hummus, muhammara en tzatziki aan de zijkant. Leg de falafel en groene olijven in de schaal. Maak af met een beetje fijngehakte peterselie.

Serveer de couscous schotel met falafel en gegrilde groenten met Libanees platbrood.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *