Broodje hete makreel

Recept: Broodje hete makreel met komkommer

Broodje hete makreelAls ik om me heen kijk is iedereen leuke dingen aan het doen vandaag. Ik geef jullie geen ongelijk want wat is het prachtig weer buiten! Normaal post ik op zondag iets om te bakken, maar ik kan me voorstellen dat niemand zin heeft om uitgebreid in de keuken te staan vandaag. Tijd voor een lekker makkelijk recept. Een broodje dit keer. Dit broodje hete makreel is een enorm smaakbommetje. Kruidig, zoet en pittig tegelijk. En door de komkommer en rode ui wordt het zelfs fris. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd. Of om mee te nemen voor onderweg. Op een dag als vandaag bijvoorbeeld. Zelf ben ik vanmiddag ook op pad. We zijn bij het Rijk van de keizer in Amsterdam-West om de babyshower van een vriendin te vieren. Het grappige is dat ik een week nadat ik de locatie had gereserveerd te horen kreeg dat ik daar 10 juli ook zou gaan lunchen met mijn werk. Dat is dus morgen. Toevallig. Ze zien me morgen al aankomen. “Hallo, daar ben ik weer”. Ik ben in ieder geval benieuwd, want ik heb goede ervaringen met de locatie. Komt vast wel goed. En nu hup! Genieten van het zonnetje!




Ingrediënten voor 4 keer het broodje hete makreel

4 broodjes (hard of zacht maakt niet zoveel uit)
300 gram gerookte makreel
1 maggiblokje (uit de ouderwetse verpakking)
1 chilipeper
½ theelepel trassi
2 rode uien
1/2 komkommer
1 tomaat
2 theelepels sambal badjak
2 teentjes knoflook
1 theelepel suiker
1 eetlepel tomatenpuree
Een paar takjes bladselderij
Een scheutje olie om te bakken
Peper en zout

Versnipper één van de rode uien en pers de teentjes knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Houd je van heel pittig? Laat ze dan zitten.

Verhit een scheutje olie in een braad- of hapjespan. Doe de rode ui en knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de tomatenpuree en de sambal bij de knoflook en ui en bak een minuut mee. Voeg de chilipeper, de trassi, een verkruimeld maggiblokje, de suiker en de tomaat toe. Roer alles goed door elkaar heen en bak tot de tomaat geslonken is.

Hak de selderij fijn en doe het samen met de makreel bij de inhoud van de pan. Roer door elkaar tot de makreel uit elkaar is gevallen. Maak af met peper en zout.

Snijd de komkommer in plakjes en de rode ui in halve ringen. Snijd de broodjes open en beleg de onderkant met komkommer. Schep 1 of 2 eetlepels hete makreel op de broodjes. Maak het broodje hete makreel af met plakjes rode ui en stukjes bladselderij.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

4 thoughts on “Recept: Broodje hete makreel met komkommer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *