Brownies met cheesecakevulling

Recept: Brownies met cheesecakevulling

 

Brownies met cheesecakevullingI love brownies! En ik houd nog meer van cheesecake. Afgelopen week kon ik niet kiezen en combineerde ik de 2 tot deze brownies met cheesecakvulling. Een soort best of both worlds. Het resultaat? Een god-de-lijke guilty pleasure. Té lekker! En helemaal niet moeilijk om te maken. De grootste uitdaging is om de oven dicht te laten tot het baksel klaar is. Moet lukken toch? Alhoewel.. Hoe vaak er iets mislukt is omdat ik geen geduld had. Van ingezakte cheesecake tot nog-net-niet-gare cake uit de vorm “storten”. Gelukkig word ik er steeds beter in. Deze brownies met cheesecakevulling maakte ik eigenlijk voor het familieweekend. We reden vrijdagmiddag meteen vanuit mijn werk richting Zwolle. Helaas heeft de helft van de brownies mijn werk niet overleefd. Iedereen móest ze even “proeven”. Uiteindelijk heb ik de restjes in plakjes gesneden en bij het dessert (ijs met aardbeien, jammie!) gelegd. Net alsof het zo bedoeld was. Niet verder vertellen hé ;).





Voor de brownies

200 gram pure chocolade
200 gram roomboter (ongezouten)
200 gram witte basterdsuiker
110 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
4 middelgrote eieren
Een snuf zout

Voor de cheesecakevulling

200 gram roomkaas
80 gram kristalsuiker
1 ei
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkante bakvorm  met bakpapier (als je het bakpapier nat maakt kun je het makkelijker vormen).

Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. De boter mag niet bruin worden. Doe de gesmolten boter en de basterdsuiker bij elkaar in een mengkom. Mix tot er een glad mengsel ontstaat. Doe de eieren, terwijl je blijft kloppen, één voor één bij het botermengsel. Als het goed is ontstaat er nu een dik mengsel.

Smelt de chocolade au bain-marie (in een kommetje boven een pan met kokend water). Giet de chocola bij het eiermengsel. Meng de chocolade met een spatel door de rest van het beslag. Doe de bloem en het bakpoeder bij het beslag en spatel het er doorheen.

Meng de roomkaas, de suiker, het ei en een snuf zout tot er een glad mengsel ontstaat.

Giet de helft van het browniebeslag in de springvorm. Schep het roomkaasmengsel in klodders op het browniebeslag. Giet de andere helft van het beslag over het roomkaasmengsel heen. Trek met een satéprikker golvende lijnen door het mengsel. Zet de springvorm in de oven en bak de brownies met cheesecakevulling in 40 minuten gaar.

Laat de brownies afkoelen op een bakrooster en snijd het vervolgens in vierkante stukken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *