|
En toen was het april. Tijd voor lente. Nou die lentekriebels die zitten er wel in na afgelopen week. Donderdag fietste ik zonder jas en de tulpen, narcissen en krokussen schieten uit de grond. Heerlijk! Nog even en de lange avonden op het terras breken weer aan. Afgelopen maand is Savory Sweets weer volop bezocht. Het wordt steeds drukker op de website en daar ben ik ontzettend trots op. Ik word er zo blij van :). Vanavond vieren we Douwe zijn verjaardag. De hele familie komt bij ons eten. Normaal maken we dan een groot 4-gangendiner, maar dit keer kozen we voor hapjes. We zetten de hele tafel vol met quiches, mini hamburgers, kippenpootjes, salades en lekkere broodjes. Als nagerecht maak ik 2 paastaarten. Één met chocola en één met advocaat. Mijn vingers jeuken nu al om te beginnen. Jullie zullen ze de komende weken waarschijnlijk wel voorbij zien komen. In maart haalden naast de bekende meest bekeken gerechten (broodje hete kip, vlamtosti en Vietnamese loempia’s) een paar nieuwe gerechten de top 10. Welke dat zijn lees je in de 10 best bekeken recepten van maart 2017. Stay tuned, want april brengt ook weer heel veel lekkers. Het leven is ten slotte te kort om vieze dingen te eten 😉
Turks brood met pittig gehakt
Pittig blijft favoriet. Deze Turkse broodjes met pittig gehakt smaken uitstekend in combinatie met zelfgemaakte chilisaus.
Broodje hete kip
Een knapperig broodje met sappige en pittige ketjapkip. Lekker met atjar en zoetzure komkommer. De hete kip is het meest bekeken recept sinds het bestaan van de blog. En terecht, ook hier staat hij regelmatig op tafel.
Vlamtosti met rundergehakt
Ook de vlamtosti blijft een veel bekeken recept. Ik geef jullie geen ongelijk. Een knapperige tosti met pittig gehakt en gesmolten kaas. Heaven! Lekker met (zelfgemaakte) zoete chilisaus.
Wortelcake met roomkaas
Smeuïge wortelcake met een frisse roomkaastopping. Een cadeautje voor bij de koffie.
Lentehapje met gerookte zalm en appel
Hij is fris, hij is fruitig en hij is ontzettend lekker. Dit lentehapje met gerookte zalm en appel brengt je meteen in de voorjaarsmood.
Zweedse gehaktballetjes
Iedereen kent de gehaktballetjes van Ikea. Maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kan maken? Lekker met frietjes, gebakken aardappel of aardappelpuree.
Saté van kippendijen
Met dat mooie weer begint iedereen meteen in de barbecue-mood te raken. Zodra de zon schijnt, moet de fik erin. Deze saté van kippendijen mag dan niet ontbreken. Sappig, kruidig en ongelooflijk lekker.
Vietnamese loempia’s
De loempia’s zoals bij de Vietnamese kraam. Na weken experimenteren heb ik eindelijk het juiste recept gevonden. Heerlijk bij de borrel. Lekker met (zelfgemaakte) zoete chilisaus.
Broodje gemarineerde kip van de la Place
Dit broodje gemarineerde kip van de la Place kan niemand weerstaan. De la Place is niet meer, maar het broodje maken we gewoon lekker zelf. Want lekker dat hij is!
Kwarkbroodjes
Wie wil er nu niet wakker worden met de geur van vers gebakken brood? Deze luchtige en zachte broodjes zijn gemaakt op basis van kwark. Lekker in combinatie met roomboter en vruchtenjam.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).