Turks brood met pittig gehakt en chilisaus

Recept: Turks brood met pittig gehakt en chilisaus

 

Turks brood met pittig gehakt en chilisausOef, wat is het slecht weer vandaag. Ik kwam bijna niet vooruit toen ik naar mijn werk fietste. Ik heb serieus anderhalf uur gedaan over een stukje wat ik normaal in 20 minuten fiets. Wel goed voor de cardio. De sportschool kan ik vanavond wel even laten schieten. Ik denk dat jullie je wel kunnen voorstellen hoe mij haar nu zit ;). Vandaag post ik een makkelijk, maar ook heel erg lekker broodje. Turks brood met pittig gehakt en chilisaus. Een knapperig broodje met ijsbergsla en een pittig gehaktmengsel met chilipeper, sriracha en rode paprika. Makkelijk om te maken en staat in een kwartiertje op tafel. Fijn na een dag werken. Zéker als je compleet verregend uit je werk komt.




Ingrediënten turks brood met pittig gehakt en chilisaus voor 4 personen

1 (groot) turks (afbak)brood
500 gram rundergehakt
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 chilipepers
1 zoete puntpaprika
1 theelepels sriracha
2 theelepels ketoembar
200 gram ijsbergsla
150 gram geraspte kaas (ik gebruikte geraspte mozzarella)
Een paar eetlepels zoete chilisaus
Olie om in te bakken
Optioneel een paar takjes koriander, komkommer, gefrituurde uitjes en rode ui
Een snuf zout

Turks brood met pittig gehakt en chilisaus

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de chilipeper doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Houd je van (heel) pittig? Laat dan de zaadlijsten zitten. Versnipper de chilipeper. Snijd de paprika in stukjes.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de ui, de chilipeper en de knoflook in de koekenpan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de ketoembar, de sriracha en een snuf zout toe en bak tot de geuren vrij komen.

Doe het gehakt en de paprika in de pan en bak tot het gehakt rul is.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het Turks brood open. Bedek de onderkant van het brood met het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Leg het brood op de bakplaat en schuif hem in de oven./ Bak het brood in een kwartier. Het brood is klaar als de kaas gesmolten is en het brood knapperig.

Beleg het brood met ijsbergsla, plakjes komkommer, koriander, rode ui, gefrituurde uitjes en chilisaus.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *