Turks brood met pittige gehakt en chilisaus

Recept: Turks brood met pittig gehakt en chilisaus

 

Turks brood met pittig gehakt en chilisausWoei, wat waait het hard vandaag. Ik kwam bijna niet vooruit toen ik naar mijn werk fietste. Ik heb serieus anderhalf uur gedaan over een stukje wat ik normaal in 20 minuten fiets. Wel goed voor de cardio. De sportschool kan ik vanavond wel even laten schieten. Ik denk dat jullie je wel kunnen voorstellen hoe mij haar nu zit ;). Vandaag post ik een makkelijk, maar ook heel erg lekker broodje. Turks brood met pittig gehakt en chilisaus. Een knapperig broodje met ijsbergsla en een pittig gehaktmengsel met chilipeper, sriracha en rode paprika. Makkelijk om te maken en staat in een kwartiertje op tafel. Fijn na een dag werken. Zéker als je compleet verwaaid uit je werk komt.  



Ingrediënten turks brood met pittig gehakt en chilisaus voor 4 personen

1 (groot) turks brood
500 gram rundergehakt
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 chilipepera
1 zoete puntpaprika
1 theelepels sriracha
2 theelepels ketoembar
1 eetlepel bloem
200 gram ijsbergsla
Een paar eetlepels zoete chilisaus (klik hier voor het recept)
Olie om in te bakken
Een snuf zout

Turks brood met pittig gehakt en chilisaus

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de chilipeper doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Houd je van (heel) pittig? Laat dan de zaadlijsten zitten. Versnipper de chilipeper. Snijd de paprika in stukjes.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de ui, de chilipeper en de knoflook in de koekenpan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de ketoembar, de sriracha en een snuf zout toe en bak tot de geuren vrij komen.

Doe het gehakt en de paprika in de pan en bak tot het gehakt rul is. Roer een eetlepel bloem door het gehakt zodat het mengsel iets steviger wordt.

Snijd het Turks brood open. Beleg het brood met ijsbergsla, plakjes komkommer, gefrituurde uitjes en chilisaus.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *