Recept: Wraps met kipsaté

 

wraps met kipsatéDeze wraps met kipsaté maakte ik tijdens een lunch met vriendinnen. Één van mijn vriendinnen is net bevallen en kon nog niet naar buiten voor onze wekelijkse lunchdate. Om toch samen te eten besloten we de lunch dan maar naar haar toe te brengen. Ik had toch nog vakantie en daardoor tijd genoeg. Toen ik een foto van mijn bord naar Douwe stuurde kreeg ik meteen te horen dat hij jaloers was en ook wilde. Jullie raden het al.. ’s Avonds aten we precies hetzelfde. Geen straf, want ik kan deze wraps eigenlijk elke dag wel eten. Omdat ik toch tijd genoeg had, maakte ik de pindasaus zelf. Je kunt natuurlijk ook voor een kant-en-klare (wel minder lekker) of je eigen versie gaan. De wraps met kipsaté zijn lekker als lunch of lichte avondmaaltijd en kun je zowel warm als koud eten. Serveer de wraps met extra pindasaus en kroepoek. Lekker dippen tussen het eten door. Dit gaat vaker op het menu komen!



Ingrediënten voor 4 wraps met kipsaté

Voor de wraps

4 tortillewraps
400 gram kippendijen
4 eetlepels ketjap
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
4 eetlepels gefrituurde uitjes
100 gram ijsbergsla
1 komkommer
50 gram taugé
Peper en zout
Een scheutje olie om in te bakken

Voor de pindasaus

20 gram roomboter
20 gram bloem
400 ml water of melk
1 ui
2 tenen knoflook
1 maggiblokje (de ouderwetse in de vorm van een kubus)
1 theelepel gemalen koriander katoembar
1 theelepel gemalen citroengras (sereh)
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
2 eetlepels ketjap
2 theelepels sambal
3 theelepels suiker
5 eetlepels pindakaas

Snijd de kippendijen in blokjes en doe ze in een grote schaal of kom. Doe de ketjap, gemalen komijn en een beetje peper en zout bij de kip. Schep alles door elkaar en zet de kip afgedekt een uurtje in de koelkast.

Maak ondertussen de pindasaus. Versnipper de ui en pers de knoflook. Smelt de boter in de pan. Fruit de ui en knoflook tot het glazig ziet. Doe de bloem bij de boter en roer tot er een zanderige massa ontstaat. Laat de roux (zo heet het mengsel van boter en bloem) al roerend gaar worden. Giet het water of de melk, terwijl je blijft roeren, beetje bij beetje in de pan. Als het goed is ontstaat er een witte gebonden saus. Doe het bouillonblokje, de ketjap, de sambal, de suiker, de gemalen koriander, gemalen citroengras en het gemberpoeder bij de saus. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe. Proef of de pindasaus op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Verhit een beetje olie in een braad- of koekenpan. Bak de kippendij tot het gaar is. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap met een lepel de pitjes uit het midden. Snijd de komkommer in dunne reepjes. Leg op elke wrap een handje ijsbergsla. Verdeel de kip over de sla en schep hier een beetje pindasaus overheen. Bestrooi de pindasaus met gefrituurde uitjes en taugé. Maak af met een paar stukjes komkommer.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *