Deze week is het de nationale week zonder vlees. Wist je dat je met een week geen vlees (of vis) eten 130 liter water bespaard? Dat is bijna net zoveel als 174 flessen wijn. Bizar hé. Ik denk daar helemaal niet over na als ik een stukje ossenhaas naar binnen zit te werken. Goed om een keer bewust te worden van de keerzijde die de vleesconsumptie met zich meebrengt. Wij eten om die reden al jaren vegetarisch op maandag (hallo, meatless monday!), maar op de andere dagen staat er eigenlijk altijd vlees of vis op het menu. We vinden het gewoon té lekker. Ik ben benieuwd hoezeer we dit aankomende week gaan missen. Om het iets makkelijker te maken voor onszelf heb ik een vegetarisch weekmenu samengesteld. Boordevol makkelijke en vooral lekkere recepten zonder vlees of vis. Hier komt er deze week in ieder geval geen vlees of vis de keuken in. Doen jullie met ons mee?
Maandag
Indiase curry met zoete aardappel en rode linzen
Deze Indiase curry met zoete aardappel, rode linzen en spinazie is hartverwarmend. Makkelijk om te maken en in een half uurtje op tafel. Een fijn, gezond gerecht voor op de maandag.
Dinsdag
Penne uit de oven met ricotta en courgette
Deze ovenpasta kun je van tevoren voorbereiden en later weer opwarmen. Fijn als je ’s avonds weinig tijd hebt of niet iedereen tegelijk aan tafel zit. Een fijn recept waar je zeker vrienden mee gaat maken.
Woensdag
Stamppot met zoete aardappel, pompoen en pastinaak
In de winter mag een stamppotje natuurlijk niet ontbreken. Deze variant met zoete aardappel, pompoen en pastinaak zit boordevol smaak. De rucola, walnoten en geitenkaas maken het gerecht helemaal af. Zo lekker, dat je niet eens door hebt dat er geen vlees in zit!
Donderdag
Quiche met pecorini en groene asperges
Deze quiche met pecorini en groene asperges is een persoonlijke favoriet. Door de pittige Toscaanse schapenkaas is de quiche lekker hartig. Ook lekker als lunch!
Vrijdag
Nacho’s uit de oven met guacamole en kaas
Bijna weekend! En bij weekend horen hapjes. Deze nacho’s uit de oven met guacamole en kaas smaken uitstekend bij de borrel. Wie houdt er nou niet van nacho’s?
Zaterdag
Tomatenrisotto met burrata en basilicum
Risotto wordt hier altijd juichend ontvangen. Deze versie zit boordevol smaak en wordt door de burrata lekker romig. Glaasje witte wijn erbij en je hebt een heerlijke zaterdagavond.
Zondag
Indische eieren in pittige tomatensaus met rijst
Hardgekookte eieren in zoet-pittige tomatensaus. Makkelijk om te maken en de smaak is echt fantastisch. Lekker met witte rijst en kroepoek.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).