Recept: Lentehapje met gerookte zalm en appel

 

Lentehapje met gerookte zalm en appelDit lentehapje met gerookte zalm en appel heb ik gemaakt van de restjes die nog in de koelkast lagen. Er waren in het weekend vrienden over de vloer geweest om te borrelen. Bij borrels horen hapjes en zoals gewoonlijk kon ik geen maat houden. Ik had dus veel te veel gekocht. Zonde om de restjes weg te gooien. De volgende dag aten we dus wat er nog over was, maar dan in een nieuw jasje. Yoghurt en fruit hebben we altijd in huis en zo werd het lentehapje met gerookte zalm en appel geboren. Een fris gerechtje voor tijdens de lunch of brunch. Leuk om te serveren in een glas. Zo kun je mooi de laagjes zien en ziet het er nog frisser uit. Alvast een kleine tip voor de paasdagen.




Ingrediënten voor 4 lentehapje met gerookte zalm en appel

400 gram gerookte zalm
300 ml Griekse yoghurt
2 Appels
1/2 Citroen
1 cm gember
Een paar sprietjes bieslook
Waterkers
50 gram rucola
Peper & zout

Doe de Griekse yoghurt in een kom. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Rasp de gember en hak de bieslook fijn. Doe de appel, de gember, de bieslook, het sap van de citroen, een handje rucola en een beetje peper en zout bij de yoghurt. Meng de ingrediënten door elkaar. Proef of de yoghurtsaus op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Leg een laagje rucola onderin een schaaltje of glas. Schep hier 1 of 2 eetlepels yoghurtsaus overheen. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Leg een laagje zalm over de yoghurtsaus heen. Schep weer 1 of 2 eetlepels yoghurtsaus op de zalm. Bedek met een laagje zalm. Maak het lentehapje met gerookte zalm en appel af met een beetje waterkers en versgemalen peper.Garneer met een schijfje citroen of wat geraspte citroenschil.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Lentehapje met gerookte zalm en appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *