Aspergesoep met gerookste zalm en croutons

Recept: Romige aspergesoep met gerookte zalm en croutons

 

Aspergesoep met gerookste zalm en croutonsO yeah, het is weer tijd voor een lekker aspergerecept. Zolang ze er zijn kan ik er geen genoeg van krijgen. Deze fluweelzachte en romige aspergesoep met gerookte zalm en croûtons is echt zalig. Afgelopen weekend maakte ik een pan vol. Ik denk dat ik wel 4 koppen heb leeggegeten. Wel verspreid over meerdere dagen hoor, zo erg ben ik nou ook weer niet. De soep is makkelijk om te maken en staat in 20 minuten op tafel. Fijn als je een keer weinig tijd hebt of voor een grote groep moet koken. Ik maakte de soep af door aan het einde gerookte zalm en zelfgemaakte croûtons toe te voegen. Geen visfan? Je kunt de zalm ook vervangen door beenham of een gekookt eitje. Tip: maak extra veel en vries ze in eenpersoonsporties in. Zo hoef je voor een lekker soepje alleen maar even de vriezer open te trekken en kun je ook als de asperges niet meer in het seizoen zijn genieten van aspergesoep.
Ingrediënten romige aspergesoep met gerookte zalm en croûtons voor 4 personen

500 gram witte asperges
4 kruimige aardappel
1 liter groentenbouillon
200 ml slagroom
100 ml droge witte wijn
200 gram gerookte zalm
2 sjalotten
Een paar takjes peterselie
2 pistolets
Een scheutje olijfolie
Zout en peper

Aspergesoep met gerookte zalm

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pistolets in stukjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de stukjes brood erop. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 20 minuten krokant.

Verwijder de houtachtige uiteindes van de asperges en schil ze van boven naar beneden. Snijd de asperges in stukjes. Houd de kopjes apart. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de sjalotjes in halve ringen.

Smelt de roomboter in een hoge pan. Doe de sjalotten in de pan de bak tot ze glazig zien. Voeg de asperges en de aardappel toe en bak even mee. Blus af met een scheut witte wijn. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook tot de aardappels gaar zijn.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom en de aspergekopjes toe en laat 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Serveer de romige aspergesoep met gerookte zalm en croûtons. Garneer met peterselie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Romige aspergesoep met gerookte zalm en croutons

  1. Joris schreef:

    Bij dit recept wordt roomboter genoemd maar staat niet bij de ingredienten.(kleinigheid)
    Vraag: de kopjes van de asperges worden op het eind toegevoegd. Deze kunnen gewoon ongepureerd in de soep blijven zitten en gegeten worden?

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *