Vlamtosti

Recept: Vlamtosti – Tosti met pittig gehakt en kaas

 

Vlamtosti De vlamtosti was één van de eerste recepten die ik plaatste toen ik bijna 5 jaar geleden met Savory Sweets begon. Inclusief een foto die ik gewoon met mijn telefoon had gemaakt. Een Iphone 5. Met als ondergrond het parket dat in de woonkamer ligt. De telefoon is inmiddels ingeruild voor een spiegelreflexcamera en ook de ondergrond ziet er nu iets anders uit. Het recept daarentegen is helemaal niet veranderd. De tosti was toen al enorm lekker, en dat is hij nu nog steeds. Ze zeggen niet voor niets: “never change a winning team”. Waarschijnlijk ken je de vlamtosti wel van de plaatselijke sportkantine. Ik bestel hem altijd bij de softbalvereniging waar ik speel. Klodder chilisaus erbij en smullen maar. Je kunt me er letterlijk voor wakker maken! Nog even wachten en dan begint het seizoen weer. En tot die tijd, maak ik hem gewoon lekker zelf. Want dat is minstens net zo lekker. Misschien zelf wel lekkerder. Het zonnetje en de geur gemaaid gras denk ik er dan gewoon maar bij. 
Vlamtosti

Ingrediënten voor 4 keer de vlamtosti

8 plakken brood
8 plakken jonge kaas
1 chilipeper
2 teentjes knoflook
300 gram rundergehakt
2 of 3 theelepels ketoembar
3 theelepels sriracha of 2 theelepels sambal
Een scheutje olie om in te bakken
Een klontje roomboter
Eventueel een beetje chilisaus
Peper en zout

Vlamtosti

Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Pers de teentjes knoflook.

Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de chilipeper en de knoflook in de pan en fruit tot het begint te geuren. Voeg het gehakt toe en bak tot het rul is. Doe de katoembar en de sriracha in de pan en roer het door het gehakt.

Beleg 8 plakken brood met kaas. Schep bij 4 plakken brood het pittige gehakt op de kaas. Leg de 4 andere plakken brood met de kaas naar beneden op het gehakt. Smeer de buitenkant van de tosti’s met roomboter.

Verhit een droge (dus zonder olie of boter) koekenpan. Leg de vlamtosti’s in de pan en bak tot het brood bruin en knapperig is en de kaas is gesmolten.

Serveer de vlamtosti direct uit de pan met chilisaus.

Pin It

2 thoughts on “Recept: Vlamtosti – Tosti met pittig gehakt en kaas

  1. Arris schreef:

    Dankje, ik zocht een goed recept hiervoor en deze is precies wat ik zocht. Wat ik me nog afvraag of half om half gehakt met rund & varken ook geschikt is? Kan nu niet wachten het te proberen. 🙂

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.