Broodje hete kip

Recept: Broodje hete kip

 

Broodje hete kipHet broodje hete kip is het eerste recept dat ik ooit gepost heb op Savory Sweets. Vanaf het begin af aan was het een succes en het is nog steeds het meest bekeken recept op de blog. Momenteel ben ik bezig om alle gerechten opnieuw te koken om de receptuur te optimaliseren en maak ik nieuwe foto’s. Vroeger (lees een jaar geleden) maakte ik de foto’s voor bij de recepten met mijn telefoon. Inmiddels gebruik ik daar een spiegelreflexcamera, verschillende ondergronden en, voor in de winter, daglichtlampen voor. Waarschijnlijk kom je nog weleens een oude foto tegen als je door de blog heen klikt. Ik vind ze zelf verschrikkelijk en schaam me er stiekem beetje voor. Stom hé… Het is namelijk wel iets waar het ooit mee begon. En daar moet ik eigenlijk trots op zijn. Desondanks ben ik de oude foto’s liever kwijt dan rijk. En daarom zullen er de komende tijd regelmatig gouwe ouwe voor komen. Mét aangepaste recept én nieuwe foto. En vandaag is dat het broodje hete kip. Gaan jullie hem maken? Let me know. Vind ik leuk!
Ingrediënten broodje hete kip voor 4 personen

2 kipfilets
4 broodjes
1 middelgrote ui
2 eetlepels sambal
2 maggi-blokjes
2 teentjes knoflook
1,5 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel mosterd
5 eetlepels ketjap
6 eetlepels atjar
Een komkommer
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Broodje hete kip

Breng een halve pan water met wat peper en zout aan de kook. Doe de kipfilets in de pan. Kook de kipfilets in ongeveer 6 tot 8 minuten gaar. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze even afkoelen. “Pluis” de kipfilets uit elkaar door hem in reepjes te scheuren.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Doe een beetje olijfolie in een hapjes- of koekenpan en fruit de ui en knoflook tot het glazig wordt. Doe een flinke scheut ketjap, de basterdsuiker, de sambal, de maggiblokjes en de mosterd in de pan en maak hier een soort papje van. Doe de reepjes kip bij de marinade in de pan en schep het voorzichtig om tot alle kip bedekt is met ketjapsaus. Laat een paar minuten pruttelen. Proef goed of de kip op smaak is. Voeg eventueel meer dan bepaalde ingrediënten toe. Maak de hete kip eventueel “heter” door extra sambal toe te voegen.

Snijd de komkommer in plakjes. Beleg de broodjes met plakjes komkommer, atjar, de hete kip en gefritruurde uitjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

15 thoughts on “Recept: Broodje hete kip

  1. Irma schreef:

    Ik ben erg benieuwd. De mosterd verbaast me en de suiker en maggiblokjes klinken als vrij veel. We gaan het zien! Ik wil dit graag met varkensvlees maken. Ik denk aan schouderkarbonade.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *