|
Het broodje hete kip is het eerste recept dat ik ooit gepost heb op Savory Sweets. Vanaf het begin af aan was het een succes en het is nog steeds één van de meest bekeken recepten op de blog. Momenteel ben ik bezig om veel gerechten opnieuw te koken om de receptuur te optimaliseren en maak ik nieuwe foto’s. “Vroeger” maakte ik de foto’s voor bij de recepten met mijn telefoon. Inmiddels gebruik ik daar een spiegelreflexcamera, verschillende ondergronden en, voor in de winter, daglichtlampen voor. Waarschijnlijk kom je nog weleens een oude foto tegen als je door de blog heen klikt. Ik vind ze zelf verschrikkelijk en schaam me er stiekem beetje voor. Stom hé… Het is namelijk wel iets waar het ooit mee begon. En daar moet ik eigenlijk trots op zijn. Desondanks ben ik de oude foto’s liever kwijt dan rijk. En daarom zullen er de komende tijd regelmatig gouwe ouwe voor komen. Mét aangepaste recept én nieuwe foto. En vandaag is dat het broodje hete kip. Gaan jullie hem maken? Let me know. Vind ik leuk!
Ingrediënten voor 6 keer het broodje hete kip
2 kipfilets
6 harde broodjes
1 middelgrote ui
2 eetlepels sambal
4 maggi-blokjes
2 tenen knoflook
1,5 eetlepel basterdsuiker
1 eetlepel mosterd
5 eetlepels ketjap
6 eetlepels atjar
Een komkommer
Een handje gefrituurde uitjes
Een paar takjes bladselderij
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
Breng een pan met water met 2 maggiblokjes aan de kook. Doe de kipfilets in de pan. Kook de kipfilets in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze even afkoelen. “Pluis” de kipfilets uit elkaar door hem in reepjes te scheuren.
Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook.
Doe een beetje olijfolie in een hapjes- of koekenpan en fruit de ui en knoflook tot het glazig wordt. Doe een flinke scheut ketjap, de basterdsuiker, de sambal, de maggiblokjes en de mosterd bij het uienmengsel en maak hier een soort papje van. Laat het papje even pruttelen.
Doe de kip bij de marinade en schep het voorzichtig om tot alle kip bedekt is met ketjapsaus. Laat een paar minuten pruttelen. Proef goed of de kip op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Maak de hete kip eventueel “heter” door extra sambal toe te voegen.
Hak de bladselderij grof. Roer de selderij door de hete kip.
Snijd de komkommer in plakjes. Beleg de broodjes met plakjes komkommer, atjar, de hete kip en gefritruurde uitjes. Garneer eventueel met nog wat selderij.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Erg lekker! Bedankt.
Fijn 🙂 graag gedaan!
Was heerlijk goed begin van het jaar 2021!!
Heerlijk! Voor herhaling vatbaar.
Leuk om te horen!
Jaaaaaa, morgen ga ik deze weer maken…..zin in, het is zo lekker.
🙂 🙂
Gisteravond voor het eerst gemaakt en zal zeker niet de laatste keer zijn…..HEERLIJK!!
Wat leuk om te horen! Eet smakelijk 🙂
Hi, nog even een vraagje:
Gebruik jij eigenlijk de kleine Surinaamse maggi blokjes? Ik heb deze wel gebruikt. Deze gebruik ik namelijk ook altijd voor de Roti.
Groetjes
Ja! Die moet je hebben dus je zat goed
Top!! 🙂
Topper !! Al heel vaak gemaakt, heerlijk met surinaams zuur erbij
Ik heb ‘m al een paar keer gemaakt… hij is hier in huis favoriet… heerlijk!!!
Heel lekker!
Ik ben erg benieuwd. De mosterd verbaast me en de suiker en maggiblokjes klinken als vrij veel. We gaan het zien! Ik wil dit graag met varkensvlees maken. Ik denk aan schouderkarbonade.
Echt super lekker, zojuist voor het eerst gemaakt. En deze komt vaker op het menu.
Hoi! Welke sambal gebruik jij hiervoor?
Top kip !!
Ik vul er barras mee, superlekker met zoetzure komkommer/ui.
Gisteren ook gemaakt, en heerlijk gegeten. Voor herhaling vatbaar!
Dit is echt lekker