Wraps met shoarm van gegrilde kippendijen

Recept: Wraps met shoarma van gegrilde kippendijen

 

Wraps met shoarm van gegrilde kippendijenHoe warmer het wordt… Hoe makkelijker ik ga koken. Plaattaart hier, pastasalade daar, even de barbecue aan en natuurlijk de good old wrap. Dat laatste aten we gister. We hadden een flinke fietstoch gemaakt met Sophie en toen we thuis kwamen had ik niet veel zin meer om te koken. Gelukkig had ik ’s ochtends al een paar kippendijen gemarineerd en in de koelkast gezet. Ik hoefde ze alleen nog maar te bakken en te serveren in Libanees platbrood met flink wat rauwkost en knoflooksaus. En dat was me toch een partij lekker! Daar waren we echt aan toe na zo’n intensieve middag. Schot in de roos! En weet je wat het leuke is… Je kunt de shoarma ook op de barbecue maken. Dat extra houtskoolsmaakje is namelijk heerlijk! Leuk idee? Ik dacht het wel! Hier ga je mensen blij mee maken hoor!




Ingrediënten wraps met shoarma van gegrilde kippendijen voor 6 personen

8 kippendijen (ongeveer 750 gram)
12 wraps (ik gebruikte Libanees platbrood, vaak gewoon te koop bij de supermarkt)
3 eetlepels shoarmakruiden
1 komkommer
6 tomaten
200 gram ijsbergsla
2 rode uien
Een flesje knoflooksaus (klik hier als je het zelf wilt maken)
Eventueel wat partjes citroen voor erbij

Wraps met shoarma van gegrilde kippendijen

Klap de kippendijen op en smeer ze aan beide kanten in met shoarmakruiden. Je hebt geen olijfolie of iets dergelijks nodig. Leg de kippendijen op een bord en laat afgedekt minimaal een uur in de koelkast marineren. Een hele nacht mag ook.

Snijd de komkommer in halve plakjes, de tomaat in plakjes en de rode ui in halve ringen.

Bak de kippendijen aan beide kanten gaar. Dit kan in een grillpan, op de barbecue of zelfs gewoon in de koekenpan.

Snijd de kippendijen in reepjes.

Beleg de wraps met ijsbergsla, kipshoarma, komkommer, tomaat, rode ui en knoflooksaus. Serveer eventueel met partjes citroen.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *