Recept: Zelf knoflooksaus maken

 

Zelf knoflooksaus makenHet recept om zelf knoflooksaus te maken heb ik bij toeval ontdekt. Ik doe regelmatig boodschappen bij de Turkse supermarkt en neem vaak in een opwelling dingen mee. Zo kreeg ik laatst, tijdens het winkelen, ontzettend veel zin in lamsshoarma. Voordat ik het wist, lag er een zakje met lamsvlees in mijn winkelmandje. Toen ik het vlees ’s avonds aan het klaarmaken was kwam ik erachter dat ik geen knoflooksaus meer in huis had. Jammer, want shoarma zonder knoflooksaus is toch minder lekker. De supermarkt was al dicht dus een heen-en-weertje zat er niet meer in. Omdat ik toch graag knoflooksaus wilde besloot ik om het recept op te zoeken op Google. Gelukkig had ik alle ingrediënten in de koelkast liggen en kon ik aan de slag gaan. Wat bleek? De knoflooksaus was heerlijk. Geen smaakversterkers of andere e-nummers, maar gewoon wat jij erin stopt. Zelf knoflooksaus maken is leuk, lekker en klaar in 3 minuten. Ik zie alleen maar voordelen!Ingrediënten zelf knoflooksaus maken

3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel karnemelk
1/2 theelepel honing
2 tenen knoflook
1 eetlepel fijngehakte bieslook
Peper en zout

Pers de teentjes knoflook. Doe de mayonaise, de karnemelk, de knoflook, de honing, de bieslook en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en proef of de knoflooksaus op smaak is. Voeg, indien nodig, extra ingrediënten toe. Zet de knoflooksaus een half uurtje in de koelkast. Hij smaakt het lekkerst als hij koud is.

Je kunt de knoflooksaus afgedekt een paar dagen bewaren. Lekker bij de barbecue, kruidige vleesgerechten of als topping op een broodje.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.