Recept: Heksenkaas

 

HeksenkaasIk was afgelopen weekend zo blij. Ein-de-lijk was het gelukt om heksenkaas na te maken. Mijn geheim? Dille, honing en maïzena. Het fijne van dit recept is dat er geen E-nummer in te vinden zijn. Dat is bij de heksenkaas in de supermarkt wel anders. Als er bij ons een bakje heksenkaas op tafel komt is hij in een mum van tijd leeg. Mijn favoriete “dipper” is een zoute cracker. Ik vind de combinatie van het zoute van de crackers met het zoete en kruidige van de heksenkaas heerlijk. Een ideale dip om op de borreltafel neer te zetten.





Ingrediënten heksenkaas

100 gram roomkaas
2 eetlepels Griekse yoghurt
Een kleine teen knoflook
Een halve prei (alleen het binnenste witte gedeelte)
Een bosje selderij
Een bosje dille
Het sap van een halve limoen
Een eetlepel honing
1,5 theelepel maïzena

Snijd de prei in de lengte doormidden. Haal het binnenste witte gedeelte uit de prei en hak dit in grove stukken. Pers het teentje knoflook uit en hak de selderij en de dille fijn. Doe de roomkaas, 2 eetlepels Griekse yoghurt, de prei, een handje selderij en een handje dille in de keukenmachine en meng de ingrediënten door elkaar. Je kunt eventueel ook een staafmixer gebruiken. Proef of de heksenkaas qua kruiden op smaak is. Voeg eventueel nog extra selderij, dille of prei toe. Doe de honing en het limoensap beetje bij beetje bij de heksenkaas. Proef steeds goed of de juiste smaak bereikt is. De heksenkaas is nu nog “vloeibaar”.

Giet de heksenkaas over in een steelpannetje. Zet het pannetje op laag vuur. Doe al roerend 1,5 theelepel maïzena bij de heksenkaas. Laat de dipsaus inkoken tot de gewenste dikte is ontstaan. Let op dat de heksenkaas niet gaat koken. Dit is niet lekker!

Dip de heksenkaas met Bugles, soepstengels of een vers broodje. Ook lekker als ondergrond voor een sandwich of gevulde wrap. Een aanwinst voor op de borreltafel!

Pin It

2 thoughts on “Recept: Heksenkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *