|
In mijn studententijd woonde ik schuin tegenover één van de filialen van la Cubanita. En hoewel veel gerechten op de kaart niks met tapas te maken hebben, at ik er regelmatig. Het was goedkoop, makkelijk en hartstikke gezellig. Daarnaast waren sommige dingen op de kaart verslavend lekker. Deze krokante honing kip bijvoorbeeld. Tegenwoordig staat hij op de kaart als Pepitas de pollo con miel y mostaza oftewel: krokante stukjes honing-mosterd kip. Laatst dacht ik er een keer aan terug en besloot ik dat het wilde. Ken je dat? Je hebt ergens trek in en dan wil je het NUUUU! Helaas zijn de restaurants nog een tijdje dicht, dus moest ik zelf maar aan de slag. Het resultaat? Heerlijk! Verslavend lekker… nog steeds!
Ingrediënten de krokante honing kip van la Cubanita voor 6 personen
Voor de krokante kip
300 gram kippendijen
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel geraspte gember
50 gram maïzena
1 teen knoflook
Zonnebloemolie om in te bakken
Voor de honing saus
70 gram honing
2 eetlepels licht sojasaus (gewone sojasaus kan ook)
3 eetlepels water
1 eetlepel appelazijn
Een halve theelepel sesamolie
1 eetlepel maïzena
Snijd de kippendijen in stukjes en pers de teen knoflook.
Doe alle ingrediënten voor de krokante kip in een kom en meng met elkaar. Laat de kip een kwartiertje rusten.
Giet ongeveer 3 cm zonnebloemolie in een pan met dikke bodem (je kunt ook een frituurpan gebruiken). Verhit de olie en bak de kip in 4 delen bruin en krokant. Dit duurt 2 a 3 minuten. Laat de kip uitlekken op een velletje keukenpapier.
Doe de honing, de appelazijn, de sojasaus, de sesamolie en 2 eetlepels water bij elkaar in een steelpan. Verhit tot er een stroperige saus ontstaat. Meng de maïzena met een eetlepel wat er giet bij de saus. Roer tot het mengsel dikker wordt.
Doe de krokante kip bij de honingsaus en schep om tot alle stukjes helemaal bedekt zijn.
Gerelateerde berichten
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Dit lijkt heerlijk.!
Ga het zeker eens proberen
Wel een vraagje is de lichte sojasaus de zoete of de zoute variant?
Denk de zoete maar het zekere voor het onzekere
Alvast mijn dank
Trijntje
Het is een zoute variant. Lichte sojasaus is vooral lichter van kleur. Een voorbeeld is Kikkoman, die kun je gewoon in de supermarkt koken. Je kunt ook de donkere variant gebruiken, maar dan wordt de kip wel iets donkerder van kleur.