Fully loaded zoete aardappelfriet met barebcue pulled chicken

Recept: Loaded zoete aardappelfriet met pulled chicken

 

Fully loaded zoete aardappelfriet met barebcue pulled chickenZo. En dan is het nu tijd voor een écht weekendgerecht. Deze loaded zoete aardappelfriet met barbecue pulled chicken is typisch iets wat wij op een luie zondag eten. Borreltje erbij en samen lekker plukken van een grote schaal. Ik vind dat zó gezellig. Al vind ik het vrij snel gezellig als er lekker eten en wijn is. Sorry not sorry! Terug naar het recept van vandaag. De zoete smaak van de zoete aardappel combineert heerlijk bij de rokerige en hartige smaak van de pulled chicken. De crème fraîche zorgt weer voor frisheid en de sriracha geeft het gerecht een lekkere pittige “kick”. Fully loaded kun je wel zeggen dus. Eet de loaded zoete aardappelfriet met barbecue pulled chicken niet als je af wilt vallen, wat hij is ook fully loaded met caloriëen. Maar lekker.. dat is het zeker. En soms is dat alles wat we willen! 
Ingrediënten loaded zoete aardappelfriet met barbecue pulled chicken voor 4 personen

Voor de barbecue pulled chicken

3 kippendijen met bot
1 fles barbecuesaus
1 middelgrote ui
5 tenen knoflook
Een klontje roomboter om in te bakken

En verder

800 gram zoete aardappels (of een zak kant-en-klare) zoete aardappelfriet van 800 gram)
Een scheutje sriracha
100 gram crème fraîche
Een paar takjes koriander of platte peterselie
1 rode ui
1 jalapeño peper
Olie om in te frituren (zonnebloem- , arachide of gewoon frituurolie)

Fully loaded zoete aardappel friet met barbecue pulled chicken

Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met peper en zout. Smelt de boter in de pan. Doe de kip in de pan en bak tot beide kanten bruin beginnen te worden. Schep de kip uit de pan en zet apart.

Hak de ui en de knoflook in grove stukken. Schraap de aanbaksels in de pan los. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren. Leg de kip terug in de pan en giet de fles barbecuesaus er overheen.

Zet het vuur laag en laat de kip anderhalf uur (of meer) pruttelen. Pluis de kip met 2 vorken (of met je handen) uit elkaar. Meng de kip met 2 eetlepels barbecuesaus.

Verhit de zonnebloemolie in een braadpan tot 180 graden of stel de frituurpan in op 180 graden.

Snijd de zoete aardappel in dunne reepjes. Doe de zoete aardappelreepjes in de pan. Frituur de zoete aardappel een paar minuten.

Laat de friet even uitlekken en frituur het voor een tweede keer zodat ze lekker knapperig worden. Bestrooi met (grof) zeezout.

Versnipper de rode ui, snij de jalapeño in plakjes en hak de koriander (of peterselie) fijn.

Schep de zoete aardappelfriet in een grote schaal. Leg de pulled chicken bovenop de friet. Bestrooi met rode ui, fijngehakte koriander (of peterselie), plakjes jalapeño. Maak af met een flinke bol crème fraîche, sriracha en peper uit de molen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.