Pulled pork uit de oven

Recept: Pulled pork uit de oven

 

Pulled pork uit de ovenGister haalde ik het in mijn hoofd om pulled pork te maken. Toen ik bij de slager stond kocht ik in een opwelling 1,2 kg procureur. Gewoon omdat ik daar zin in had. En omdat ik al langer een keer pulled pork wilde maken. Zelf eet ik geen varkensvlees, ik word er ziek van. Maar Douwe is er gek op. En de rest van zijn honkbalteam ook. Mooi meegenomen want ik wist meteen wat ik vandaag mee wilde geven als lunch voor Douwe. Pulled pork it was. Uit de oven, dat wel. Eigenlijk hoor je pulled pork als een echte grillmaster op de barbecue te maken. Ik had alleen één probleem.. wij hebben geen tuin. Ik woon in het centrum van Zaandam en om nou een barbecue voor de Primark neer te zetten is ook weer zo wat. Dus maakte ik de pulled pork in de oven. Het duurt ruim 6 uur, maar dan heb je wel wat. En in de tussentijd kun je gewoon iets anders gaan doen. Shoppen bijvoorbeeld. Of naar het strand. Of je huis schoonmaken. Wij gingen, nadat ik de oven had ingesteld, even kijken bij een foodfestival op het Hembrugterrein in Zaandam. Gelukkig kun je mijn oven instellen op kerntemperatuur, want we waren onverwacht erg laat thuis. Het was mooi weer, erg gezellig en ze hadden mijn favoriete cocktail. Dé formule om lang te blijven hangen. Toen we thuis kwamen stond het vlees op de juiste manier gebraden op me te wachten. Ideaal! Mals vlees dat bijna smelt op je tong in combinatie met een frisse koolsalade. Doordat ik gerookt paprikapoeder gebruikte had het vlees toch een beetje de smaak van barbecue. De pulled pork uit de oven is supersimpel om te maken. Iedereen kan dit. Het enige wat je nodig hebt is tijd. Met dit recept kan iedereen een grillmaster zijn!Ingrediënten voor 10 broodjes pulled pork uit de oven

Voor de kruidenrub

2 eetlepels gemalen komijn
2 eetlepels zout
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels chilipoeder
1 eetlepel cayennepeper
3 eetlepels gerookt paprikapoeder
1 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder

En verder

10 broodjes
1 – 1,5 kilo procureur (varkensnek, vraag ernaar bij de slager!)
2 keer recept koolsalade
500 ml barbecuesaus
150 ml kippenbouillon
2 middelgrote uien
50 ml witte wijnazijn

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Meng alle kruiden door elkaar voor de rub. Laat de procureur op kamertemperatuur komen. Masseer de procureur in met de kruidenrub. Zorg dat alle kieren en gaten bedekt zijn.

Leg de procureur in een braadslede. Giet de barbecuesaus over de procureur. Verhit de kippenbouillon. Giet de kippenbouillon samen met de witte wijnazijn om het vlees heen. Snijd de uien in grove stukken. Leg de uien op en om het vlees.

Prik een kernthermometer in het vlees zodat je bij kunt houden hoe warm het van binnen is. Dek de braadslede af met aluminiumfolie (zorg dat de kernthermometer vrij blijft) en zet hem in de oven.

Stel de oven in op 6 uur. Controleer na 2 uur of er nog voldoende vocht in de braadpan zit. Giet, indien nodig, een beetje extra kippenbouillon in de pan. Laat de pan in de oven staan tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 88 graden. Bij mij duurde dit 5,5 uur.

Haal de braadslede uit de oven. Haal het vlees eruit en trek het met 2 vorken uit elkaar. Leg het vlees in een ovenschaal. Meng het vlees met 2 soeplepels van het vocht dat nog in de braadslede zit.

Stel de oven in op 160 graden en zet het vlees nog een half uurtje terug zodat de bovenkant van de pulled pork een beetje knapperig wordt. Roer alles nog een keer goed door.

Snijd de broodjes open. Schep een eetlepel koolsalade op de broodjes. Bedek de koolsalade met de pulled pork uit de oven. Serveer de broodjes meteen na opdienen. De pulled pork uit de oven is ook lekker in een wrap met schijfjes augurk, gefrituurde uitjes en extra barbecuesaus.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *