Recept: Broodje gemarineerde kip van de la Place

 

broodje gemarineerde kip van de la placeIk mis de la Place. En dan vooral het broodje gemarineerde kip van de la Place. Ik kocht hem regelmatig als lunch. De kruidige kip in combinatie met een frisse saus en knapperige taugé. Heerlijk! Maar de la Place is niet meer. In ieder geval niet meer bij ons in de buurt. Het raam van de la Place bij de V&D in Zaandam is dichtgegaan en heeft daarna de luiken nooit meer geopend. Nu komt er een Zara in het pand. Ook niet vervelend, want ik houd wel van die kleding. Maar dat broodje, die komt niet meer terug. Omdat ik me niet zomaar één van mijn favoriete broodjes door de neus laat boren, ben ik gaan experimenteren in de keuken. Na een rondje research op internet ben ik aan de slag gegaan. Een beetje van mezelf, een beetje van la Place en een beetje van internet. En lekker dat hij is! Ingrediënten voor 2 keer het broodje gemarineerde kip van de la place

2 broodjes naar keuze
1 kipfilet
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 eetlepes taugé
2 eetlepels creme fraiche
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel cajunkruiden
10 cornichons (kleine augurkjes)
1 sjalot
Peper en zout

Bestrooi beide kanten van de kipfilet met de Italiaanse kruiden. Grill de kip aan beide kanten tot hij gaar is. Leg de kip apart en laat het afkoelen.

Versnipper de sjalot en snijd de cornichons in kleine stukjes. Meng de mayonaise met de yoghurt, de creme fraiche, de cajunkruiden, de cornichons en de sjalot. Proef of het mengsel op smaak is en maak af met een beetje peper en zout.

Snijd de broodjes op en bedek de onderkant met het yoghurtmengsel. Leg op het yoghurtmengsel een paar handjes taugé. Snijd de kip in plakjes en beleg de taugé met kip. Sluit af met de bovenkant van het broodje.

Het broodje gemarineerde kip van de la Place is lekker als lunch, bij de brunch of als lichte avondmaaltijd. Lekker in combinatie met een kop soep.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

4 thoughts on “Recept: Broodje gemarineerde kip van de la Place

  1. Simone schreef:

    Hai ik heb tijdje geleden bij la place gewerkt.. en zit nu na te denken wat er ook al weer in het bekende sausje zat. En zat daarom ook internet af te speuren.. maar bijna iedereen vergeet mosterd.. i.p.v yoghurt

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *