Recept: Luchtige kwarkbroodjes

 

KwarkbroodjesMijn bed en ik zijn goede vrienden. Er gaat niets boven een goede zondag uitslapen. Douwe noemt me regelmatig liefkozend “wombat”. Niet omdat ik er qua uiterlijk zo op lijk, maar omdat ik zo van slapen houd. Wist je dat een wombat wel 18 uur per dag slaapt! Dat red ik bij lange na niet. Al lig ik wel graag lang in bed. Beetje lezen, netflixen of bloggen. Ik denk dat de helft van de blogs die online komen geschreven zijn vanuit mijn bed :). Bij lang uitslapen hoort natuurlijk een uitgebreid ontbijt. Op zondag ga ik graag de stad in voor een brunch. Ook als ik thuis blijf maak ik een feestje van het ontbijt. Vandaag staat er een volleybaltoernooi op het programma dus is er geen tijd om buiten de deur te eten. Ik ben benieuwd of ik er überhaupt iets van ga bakken in de sporthal. Het is weer is in ieder geval slecht genoeg om binnen te zitten. Om de dag goed te beginnen maakte ik deze kwarkbroodjes. Luchtige en zachte broodjes op basis van kwark. Tijdens het bakken dook ik nog een half uurtje in bed. Wie wilt er nu niet wakker worden bij de geur van vers brood?!

Ingrediënten voor 9 kwarkbroodjes

300 gram bloem
50 ml melk
50 ml zonnebloemolie
150 gram Franse kwark
1 zakje bakpoeder (16 gram)
1 theelepel suiker
2 eieren
Een handje pompoenpitten
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zeef de bloem. Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en een snuf zout in een grote kom of schaal. Meng met elkaar. Voeg de kwark, melk, olie en 1 ei toe. Mix alles tot een fluffy deeg. Dit gaat het beste met een mixer met deeghaken.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm 9 balletjes van het deeg en leg deze met minstens 2 centimeter afstand van elkaar op de bakplaat. Kerf met een mes een kruis bovenin het deeg. Kluts het andere ei los. Smeer de deegbolletjes in met ei en strooi de pompoenpitten er bovenop.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de kwarkbroodjes in 30 minuten goudbruin. Laat de kwarkbroodjes voor serveren 5 minuten afkoelen op een bakrooster.

De kwarkbroodjes zijn het lekkerst als je ze vers uit de oven serveert. Je kunt de broodjes eten met alle soorten beleg die je maar kunt bedenken. Ik vind ze zelf het lekkers in combinatie met roomboter en vruchtenjam.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *