Weekmenu 27

Weekmenu 27 – Stormy weather

 
Weekmenu 27

Joehoe! Het is weer het begin van een nieuwe week en dus is het tijd voor een nieuw weekmenu. Het is inmiddels volop herft. Heerlijk vind ik dat! Lekker onder een dekentje op de bank, kaarsjes aan en een goed glas wijn. Ook deze keer zette ik 8 toppers op een rij. Mijn favoriet deze week? Dat is definitely de zaterdag! En dan wel allebei. Want zaterdag krijgen jullie 2 recepten van mij. Want hé… Als Sinterklaas aankomt moeten we natuurlijk wel aan de bak! Benieuwd wat we gaan eten deze week? Klik dan snel op lees verder! Heb je iets gemaakt? Of is er iets wat je mist? Laat het dan weten. Vind ik leuk!
Maandag

Deze Galette met gegrilde aubergine en feta is een toppertje! Galette is een ronde lap deeg die je belegt met wat je maar wilt. Vervolgens klap je hem dicht en bak je hem in de oven. Supermakkelijk dus. Iedereen kan dit maken!

Galette met gegrilde aubergine en feta

Klik hier voor het recept

Dinsdag

Vanavond is het tijd voor een lekker makkelijk, maar ontzettend lekker recept. De wraps met krokante kip en mangochutney staan in een mum van tijd op tafel!

Wraps met krokante kip enn mangochutney

Klik hier voor het recept

Woensdag

Simpel kan soms zo lekker zijn. Daar zijn deze briebroodjes met walnoten en honing uit de oven een voorbeeld van. Imagine: knapperig croissantdeeg met gesmolten brie, walnoten en een verrukkelijk honinglaagje. Klinkt lekker hé! Is het ook! Perfect voor de lunch op woensdag.

Briebroodjes met honing en walnoten

Klik hier voor het recept

Donderdag

Een grote pan dampende en heerlijk ruikende risotto. Één van mijn favoriete gerechten. Deze risotto met paddenstoelen en truffel at ik voor het eerst in Toscane. Ik ontfutselde het recept en sindsdien ben ik hooked. Ongelooflijk lekker.

Risotto met paddenstoelen en truffel

Klik hier voor het recept

Vrijdag

I loveee loempia’s! Iedere keer als ik op de markt ben (en dat is vrijwel iedere week) moet ik er één halen. Of twee. Of drie. Maar sinds kort maak ik deze Vietnamese loempia’s met zelfgemaakte loempiasaus helemaal zelf. Ik maak er altijd een heleboel tegelijk. Dan leg ik wat ik over heb in de vriezer. Zo heb ik altijd een lekkere snack in de vriezer liggen.

Vietnamese loempia's met zelfgemaakte loempiasaus

Klik hier voor het recept

Zaterdag

Zin in een lekker kookprojectje op de zaterdag? Met deze Indonesische rendang met rijst ga je zeker hoge ogen gooien. Lekker met sajoerboontjes (klik hier voor het recept) en kroepoek.

Zelfgemaakte rendang met rijst

Klik hier voor het recept

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons sint Nicolaas ik zie hem al staan! Vandaag is het zover; de Sint iss weer in het land. Om alvast in de Sinterklaasstemming te komen maken we vandaag lekker Sinterklaasbaksel. Is deze Sinterklaas tulband met speculaas en amandel geen plaatje?

Tulband met amandel en speculaas

Klik hier voor het recept

Zondag

Bij herfstig weer hoort natuurlijk een herfstig recept en daarom kon deze chocolade-perentaart met amandel niet in dit weekmenu ontbreken. Een makkelijk taartje die al na 10 minuten in de oven kan. Kun je in de tussentijd mooi met een grote kop thee maken en onder een dekentje op de bank kruipen. 

Chocolade-perentaart met amandel

Klik hier voor het recept

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.