Indonesische sajoer boontjes

Recept: Indonesische sajoer boontjes

 

Indonesische sajoer boontjesWe halen regelmatig nasi/bami rames (een soort mini rijsttafel) bij de toko om de hoek. Voor Sophie haal ik dan altijd wat groente loemiaatjes (i-de-aal om wat extra groente naar binnen te krijgen), gebakken rijst, geroosterde kip en broccoli in knoflooksaus. Dit snijd ik allemaal heel klein (behalve de loempia’s natuurlijk) en roer ik door elkaar zodat ze dat lekker met haar lepel op kan eten. Dat vindt ze normaal héérlijk, ze eet altijd haar vingers erbij op, maar dit keer was mijn bord interessanter. Ze bleef maar boontjes pikken. Héérlijk om haar zo te zien snoepen van iets wat hartstikke goed voor je is. Omdat ik de beroerdste niet ben besloot ik om afgelopen weekend zelf mijn handen uit de mouwen te steken. Even kijken of ze die van mij net zo lekker vindt als die van de toko. En ja hoor, missie geslaagd! In 5 minuten was haar bordje leeg. En de mijne ook, want ik vond het ook bijzonder lekker. Serveer de Indonesische sajoer boontjes met nasi, een lekker vleesgerecht (hebben jullie mijn recept voor rendang al gezien) en kroepoek en je hebt een feestmaal! 




Ingrediënten sajoer boontjes voor 4 personen

400 gram sperziebonen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 stengel citroengras (of 1 theelepel gemalen citroengras)
1 theelepel geraspte gember
1 rode peper
1 eetlepel palmsuiker of basterdsuiker
1 theelepel trassi
1 maggiblokje
1 eetlepel ketjap manis
2 salam- of laurierblaadjes
50 ml kokosmelk
Een handje gefrituurde uitjes

Indonesische sajoer boontjes

Doe de uien, de knoflook, de rode peper, de gember en de trassi bij elkaar in een hakmolentje. Hak tot een gladde pasta.

Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan. schep de uienpasta in de olie en fruit een paar minuten.

Voeg de suiker, de ketjap, de kokosmelk, het maggiblokje en 100 ml water toe. Roer alles door elkaar.

Schep de sperziebonen in de saus. Zet het vuur laag en leg de salamblaadjes en de stengel citroengras (leg er eerst evenn een knoop in!) in de pan. Laat de boontjes 30 minuten (of langer) pruttelen. De Indonesische sajoerboontjes zijn klaar als ze gaar zijn.

Lekker om de Indonesische sajoer boontjes te bestrooien met gefrituurde uitjes. Serveer de sajoer boontjes als onderdeel van een rijsttafel of gewoon bij de nasi.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Indonesische sajoer boontjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *