Recept: Pasta met broccolipesto

 

Pasta met broccolipestoDe peuter zit momenteel in een fase waarbij alles wat ook maar een beetje gezond lijkt uit het eten gevist wordt. Best knap, want zelfs de stukjes die voor het oog bijna onzichtbaar zijn weet ze eruit te vissen. Het enige wat momenteel goed naar binnen gaat is pasta. En dan het liefst zonder herkenbare stukjes groente. Daar had ik haar deze week mooi mee te pakken, want deze pasta met broccolipesto ging erin als zoete koek. Ze moest eens weten hoeveel broccoli, en daarmee ook een flinke lading vitamine C, ze binnen heeft gekregen toen haar bordje leeg was. Dit is een blijvertje in huize Savory Sweets hoor! Serveer de pasta met broccolipesto met een vers stukje zalm of gegrilde kip en je hebt een topmaaltijd.

 

 
Pasta met broccolipesto

Ingrediënten pasta met broccolipesto voor 6 personen

1 stronk broccoli van ongeveer 500 gram
500 gram orecchiette of andere pasta
2 tenen knoflook
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
40 gram walnoten + extra voor garnering
Een flinke scheut olijfolie
Peper en zout

Pasta met broccolipesto

Snijd de broccoli in roosjes.

Breng een middelgrote pan met water met een snuf zout aan de kook. Doe de broccoli in de pan en kook tot het gaar is. Schep de broccoli uit de pan en laat afkoelen.

Breng hetzelfde water aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook tot het gaar is.

Doe de afgekoelde broccoli, de knoflook, de walnoten en de Parmezaanse kaas in een hakmolentje en draai tot een pesto. Voeg olijfolie toe tot de gewenste dikte ontstaat. Maak af met een snuf peper uit de molen.

Meng de pasta met de broccolipesto. Garneer met extra walnoten voor de crunch en serveer met een rucolasalade.

Lekker met een stuk zalm uit de oven of gegrilde kip.

Tip: Serveer het restje pasta met broccolipesto koud als pastasalade bij de barbecue. Paar plakjes gerookte zalm erbij en je hebt een nieuw gerecht.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.