Weekmenu 29 – Week zonder vlees 2021

Komende week is het de nationale week zonder vlees. Wist je dat je met een week geen vlees (en vis) eten 130 liter water bespaard? Dat is bijna net zoveel als 174 flessen wijn. Bizar hé. Ik denk daar helemaal niet over na als ik een lekker stuk kip of ossenhaas naar binnen zit te werken. Goed om een keer bewust te worden van de keerzijde die de vleesconsumptie met zich meebrengt. Wij eten om die reden al jaren vegetarisch op maandag (hallo, meatless monday!), maar op de andere dagen staat er eigenlijk altijd vlees of vis op het menu. We vinden het gewoon te lekker om weg te laten. Ik ben benieuwd hoezeer we het aankomende week gaan missen. Om het iets makkelijker te maken voor onszelf heb ik een vegetarisch weekmenu samengesteld. Boordevol makkelijke en vooral lekkere recepten zonder vlees of vis. Hier komt er deze week in ieder geval geen vlees of vis de keuken in. Doen jullie met ons mee?
Maandag

Een plaattaart is altijd een goed idee. Makkelijk om te maken, supersnel klaar en ontzettend lekker. Deze Plaattaart met gegrilde groente en feta kun je de avond ervoor al voorbereiden, dan hoef je ’s avonds alleen maar het bladerdeeg te belegen en het geheel in de oven te schuiven. Fijn na een dag werken. Klinkt goed toch? Is het ook!

Plaattaart met gegrilde groente en feta

Klik hier voor het recept

Dinsdag

Deze Gnocchi met gorgonzolasaus, spinazie en walnoten is om je vingers bij af te likken. Dit is één van mijn persoonlijke favorieten. Lekker romig, maar door de walnoten ook met een bite. Glas rode wijn erbij en je hebt een topmaaltijd!

Gnocchi met gorgonzolasaus en spinazie

Klik hier voor het recept

Woensdag

Woensdag vind ik altijd een heerlijke dag om lekker uitgebreid te lunchen. Deze zelfgemaakte kaasbroodjes zijn hier thuis vaak een verzoeknummer. En ik geef ze geen ongelijk. Ze zijn écht jammie! Ook lekker bij een kop soep als avondmaaltijd trouwens. Ik heb er nu alweer trek in!

Kaasbroodjes

Klik hier voor het recept

Donderdag

Deze Franse uiensoep met kaascroûton is enorm makkelijk om te maken, maar zo zo zoooo lekker.

Franse uiensoep

Klik hier voor het recept

Vrijdag

Borrel, borrel, borrel… Het weekend is begonnen. En borrelen doen we deze week natuurlijk zonder vlees. Deze vegetarische borrelplank kan dan natuurlijk niet ontbreken!

Vegetarische borrelplank

Klik hier voor het recept

Vandaag krijgen jullie niet 1, maar 2 recepten van mij. Want wie wordt er nou niet blij van nacho’s bij de borrel. Ik kon het gewoon, zoals jullie van mij gewend zijn, niet laten. Deze nacho’s met guacamole en kaas staan hier regelmatig op tafel en ik word er altijd blij van.

Nacho's uit de oven met guacamole

Klik hier voor het recept

Zaterdag

Crispy bloemkool in zoetzure saus of onder de officiële naam: gobi manchurian. Zelfs de peuter vindt dit lekker. En dat zegt wat hoor!

Krokante bloemkool in zoetzure saus

Klik hier voor het recept

Zondag

De geur van versgebakken brood in de ochtend, dat moet een zondag zijn! Deze croissant broodpudding met chocola is een feestje op de ontbijttafel. Wedden dat iedereen dit lekker vindt?

Croissant broodpudding met chocola

Klik hier voor het recept

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.