Plaattaart met gegrilde groente en feta

Recept: Plaattaart met gegrilde groenten en feta

 

Plaattaart met gegrilde groenten en fetaJoehoe! Ik heb weer een vegetarisch toppertje voor jullie! Deze plaattaart met gegrilde groenten en feta is hier letterlijk verslonden. Zelfs Sophie heeft ervan zitten smullen. Dat was overigens niet de bedoeling. We hadden voor Sophie een restje spaghetti van de vorige dag bewaard. Maar de dreumes reageerde zoals alle dreumesen doen. Ze wilde natuurlijk ons eten hebben. Dat was eigenlijk ook wel te verwachten. En hé, als er zoveel groenten in het eten zit, dan ben ik de beroerdste niet. En zo zat Sophie ook opeens aan de plaattaart. Van gegrilde groenten krijg ik altijd een heerlijk ’s zomers gevoel. Lekker buiten eten in de avondzon. Glaasje witte wijn erbij en ik heb een topavond. Nu de mooie zomeravonden nog. Aftellen geblazen!




Ingrediënten plaattaart met gegrilde groenten en feta

1 rol bladerdeeg van 270 gram of 6 plakjes bladerdeeg op basis van roomboter
1 aubergine
1 courgette
2 gegrilde paprika’s in reepjes uit pot
1 tomaat
1 rode ui
Een scheutje
balsamicostroop
1 theelepel oregano
100 gram feta
Een handje rucola
Een handje pijnboompitten
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Plaattaart met gegrilde groente en feta

Snijd de aubergine en de courgette in plakjes en de rode ui in 8 partjes. Meng de olijfolie met een beetje peper en zout.

Verhit een grillplaat of -pan. Besmeer de groente aan beide kanten met het olijfoliemengsel en grill tot er een mooie tekening onstaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit en maak met een mes een inkeping voor de rand. Let op dat je het deeg niet doorsnijdt. Prik het midden van het bladerdeeg een paar keer in met een vork.

Pureer de tomaat. Meng de gepureerde tomaat met de oregano. Snijd de gegrilde paprika in stukjes.

Besmeer de plaattaart met het tomatenmengsel. Beleg het bladerdeeg met de gegrilde groente. Kluts een eitje los. Besmeer de randen van het bladerdeeg met ei en schuif hem in de oven.

Bak de plaattaart in 20 minuten gaar. De randjes moeten bruin zien.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en verkruimel de feta.

Bestrooi de plaattaart met rucola, feta, pijnboompitjes en maak af met balsamicostroop.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Plaattaart met gegrilde groenten en feta

  1. Marion schreef:

    Dit recept wil ik graag gaan maken maar ligt het nou aan mij of staat er nergens in de benodigdheden het bladerdeeg genoemd? Hoeveel en wat voor bladerdeeg heb ik nodig?

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *