Vegetarische taco met zoete aardappel

Recept: Vegetarische taco met zoete aardappel

 

Vegetarische taco met zoete aardappelGoedemorgen! De werkweek is weer begonnen. Hebben jullie ook zo’n fijn weekend gehad? Ik heb flink geborreld (helaas nog steeds zonder wijn, maar wel met lekkere hapjes), babykleding geshopt met mijn moeder en we hadden een hele leuke housewarming die veranderde in een spontane bruiloft in de huiskamer. Wát was dat laatste een leuke verrassing! En nu zit ik op mijn werk. Ook niet vervelend, want ik vind mijn werk hartstikke leuk. Maandag betekent natuurlijk een nieuwe vegetarisch recept. Ik houd me tenslotte nog steeds trouw aan meatless monday. Of nouja… een nieuw recept… Eigenlijk staan deze taco’s met zoete aardappel al jaren op Savory Sweets. Hij werd alleen niet zo vaak bekeken. Waarschijnlijk omdat de foto  van de vegetarische taco met zoete aardappel om te huilen was. Die kwam nog uit de tijd dat ik net was begonnen met de website. De foto was serieus nog gemaakt met mijn smartphone! Ik vond het erg jammer dat het recept zo weinig bekeken werd, want deze vegetarische schatjes zijn ontzettend lekker. Hoog tijd om het recept een beetje op te pimpen dus. Het fijne van dit recept is dat de zoete aardappel na 5 minuten in de oven kan. Daarna hoef je alleen nog maar wat tomaten, rode ui en avocado te snijden en te wachten tot de oven klaar is. Fijn als je geen zin (want moe van werk) of tijd (want sport, sociale verplichtingen of andere drukke bezigheden) hebt om lang in de keuken te staan. Écht een recept voor op een doordeweekse dag dus. Wedden dat het in de smaak valt.

Vegetarische taco met zoete aardappel

Ingrediënten voor 8 keer de vegetarische taco met zoete aardappel

8 mini wraps
4 grote zoete aardappels
2 eetlepels taco- of picodillokruiden
2 tomaten
1 rode ui
1 avocado
150 gram maïs
200 gram zwarte bonen
250 gram feta of zachte geitenkaas
Een bosje koriander
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Vegetarische taco met zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappels in blokjes. Meng de aardappelblokjes met 2 eetlepels tacokruiden en een flinke scheut olijfolie. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verspreid de aardappelblokjes op de bakplaat en schuif hem in de oven. Bak de zoete aardappel in 30 minuten gaar.

Versnipper de rode ui. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes. Hak de koriander in grove stukken.

Verwarm de miniwraps kort in de (nog warme) oven.

Schep een eetlepel zwarte bonen in de taco’s. Schep 1 of 2 eetlepels zoete aardappel op de zwarte bonen. Bestrooi de taco’s met met rode ui, maïs, avocado en tomaat. Verkruimel de geitenkaas of feta over de taco’s en maak de vegetarische taco met zoete aardappel af met een beetje koriander.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Vegetarische taco met zoete aardappel

  1. Irene schreef:

    Oh wat ben ik blij met jouw post! Ik at die taco daar ook en zoek al een tijdje naar een recept voor een soortgelijke taco. Ga die van jou zeker uitproberen. Thanks!

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *