Taco's met barbecue pulled jackfruit

Recept: Taco’s met barbecue pulled jackfruit

 

Taco's met barbecue pulled jackfruitWat zien ze er lekker uit hé, deze taco’s! Wat nou als ik erbij vertel dat ze helemaal geen vlees bevatten. Zo ziet het er niet uit hé… Sterker nog… Zo smaakt het ook niet. De inhoud van de taco’s is namelijk gemaakt van jackfruit. Jackfruit is een grote groene stekelige vrucht en groeit in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De structuur lijkt, helemaal als je hem uit elkaar trekt, een beetje op pulled chicken of pulled pork. Daarnaast is de smaak van de vrucht vrij neutraal en neemt het erg goed saus en kruiden op. Ideaal om vegetarisch, of zelf vegan, mee te koken. En dat is precies wat ik deed. Ik maakte deze taco’s met barbecue pulled jackfruit. De vegetarische variant van mijn inmiddels legendarisch geworden (in ieder geval bij Douwe en Sophie) pulled chicken. Perfect om een keer een vegadagje in de lassen, of nog leuker, een overtuigd carnivoor mee te foppen. Ik ben benieuwd of ze het door hebben. Laat je het me weten?
taco's met barbecue pulled jackfruit

Ingrediënten voor 12 taco’s met barbecue pulled jackfruit

1 kg jackfruit (jonge variant in blik)
200 ml barbecuesaus
1 middelgrote ui
1 rode ui
100 gram crème fraîche
12 kleine wraps
1 jalapeño
Een klein scheutje sriracha of hotsauce
Een paar takjes koriander
12 eetlepels koolsalade
2 limoenen

Taco's met barbecue pulled jackfruit

Haal de jackfruit uit het blik en doe in een zeef. Laat de jackfruit goed uitlekken.

Trek de stukjes jackfruit uit elkaar. Versnipper de ui en pers de knoflook. Verhit een beetje olie in een pan. Fruit tot het glazig ziet en begint te geuren. Doe het jackfruit in de pan en roer door de saus.

Versnipper de rode ui en hak de koriander grof. Snijd de jalapeño in dunne plakjes,

Schep op elke wrap een eetlepel koolsalade. Verdeel de jackfruit over de wraps. Schep op elk wrap een beetje crème fraîche. Bestrooi met koriander, plakjes jalapeño en rode ui. Maak af met sriracha of hotsauce.

Serveer de taco’s barbecue pulled jackfruit met schijfjes limoen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *