Nacho's uit de oven met guacamole

Recept: Nacho’s uit de oven met guacamole en kaas

 

Nacho's uit de oven met guacamoleAls er iets is wat hier sinds de geboorte van Sophie vaak op tafel stond dan was dat een plank met hapjes. Het was in het begin best wennen om opeens een baby in huis te hebben. Zeker toen Douwe weer aan het werk ging en ik er alleen voor stond. Want hoe ga je in godsnaam koken met een aanhankelijke baby die begint te huilen zodra ze neergelegd wordt. Precies ja, niet. Op een gegeven moment probeerde ik het niet eens meer en koos ik voor de makkelijke weg. Hapjes dus. Een tripje naar de visboer, slager, bakker en supermarkt ging namelijk wel heel makkelijk. Inmiddels zijn we allemaal aan elkaar gewend en gaat het een stuk beter. Ik laat de boodschappen voor de hele week bezorgen en als Sophie slaapt maak ik snel het eten klaar. Dan kan ik als ze wakker wordt weer lekker met haar knuffelen. Het werkt prima zo. De eerste gerechten staan op de foto en langzaam pak ik het bloggen ook weer op. Ik trap af met het gerecht wat we de afgelopen weken het meest gegeten hebben: Nacho’s uit de oven met guacamole en kaas. Makkelijk om te maken, snel klaar en superlekker. En hé.. Wie wordt er nou niet blij van nacho’s? Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen!





Nacho's uit de oven met guacamole

Ingrediënten nacho’s uit de oven met guacamole en kaas voor 4 personen

2 zakken tortillachips
2 eetlepels crème fraîche
100 gram geraspte mozzarella
100 gram geraspte belegen kaas
1 jalapeño
1 middelgrote rode ui
2 limoenen
Een paar takjes koriander
Eventueel een paar druppels hotsauce

Voor de guacamole

2 rijpe avocado’s
2 tomaten tomaat
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 chilipeper
Het sap van 1 limoen
Peper en zout

Nacho's uit de oven met guacamole

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de geraspte mozzarella met de belegen kaas.

Doe de helft van de tortillachips in een grote schaal. Bedek de nacho’s met de helft van de kaas. Bedek met de andere helft van de tortillachips. Strooi de rest van de kaas over de nacho’s. Zet de schaal in de oven en laat in 20 minuten de kaas smelten.

Maak in de tussentijd de guacamole. Pers de teen knoflook en versnipper de sjalot. Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten zitten. Snijd de tomaat in blokjes.

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn. Voeg de chilipeper, sjalot, knoflook, tomaat, het sap van een halve limoen en een beetje peper en zout toe. Roer alles door elkaar.

Haal de ovenschaal uit de oven. Schep 2 eetlepels crème fraîche en guacamole op de schaal met nacho’s. Bestrooi met rode ui, koriander en plakjes jalapeño. Maak af met plakjes limoen en eventueel een beetje hotsauce.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *