Vegetarische borrelplank

Recept: Vegetarische borrelplank

 

Vegetarische borrelplankVandaag is het de dag van de duurzaamheid. Bedrijven, scholen en de overheid laten zich vandaag van hun beste en dus ook groenste kan zien. Daar kan ik natuurlijk niet bij achterblijven. En daarom post ik vandaag een vegetarisch recept. Want door minder of zelfs helemaal geen vlees te eten ben je ontzettend duurzaam bezig. De vleesindustrie stoot namelijk ontzettend veel co2 uit. De uitstoot van 1 kilo rundvlees is net zoveel als een autorit van 180 kilometer. Veel hé! Had ik ook niet verwacht. Bizar als je er zo over nadenkt. Je zou er bijna geen vlees meer door eten. Het is dat ik het zo lekker vind. Maar een beetje minderen zou geen kwaad kunnen. En daarom heb ik een vegetarische borrelplank gemaakt. Is het geen plaatje? Hier word je toch blij van? Ik in ieder geval wel. Wijnen, wijnen, wijnen! 
Vegetarische borrelplank

Ingrediënten vegetarische borrelplank voor 6 personen

1 ronde camembert in een doosje van 250 gram
1 zak vegetarische bitterballen (ik gebruikte de nieuwe van Kwekkeboom)
2 eetlepels truffelmayonaise
1 theelepel dijonmosterd
1 theelepel dijonmosterd ancienne (grof)
150 gram bietjes-geitenkaasspread
300 gram snoepgroente paprika’s
100 gram roomkaas
150 gram kleine champignons
2 tenen knoflook
1 kleine sjalot
1 landbrood
Olijven
Bakje gemengde noten
Een tros druiven
Een klontje roomboter om in te bakken

Vegetarische borrelplank

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de plastic verpakking van de camembert. Leg de camembert terug in het houten doosje. Snijd de camembert kruislings in. Zet de camembert in de oven en bak 10 minuten. De camembert is klaar als de binnnekant helemaal gesmolten is.

Begin met het maken van de knoflook champignons. Pers de tenen knoflook en versnipper de sjalot. Smelt de roomboter in een koekenpan. Doe de knoflook en de sjalot in de pan en bak tot het glazig wordt. Voeg de champignons toe en bak even mee. Maak af met peper, en een beetje fijngehakte peterselie.

Snijd de snoeppaprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika met roomkaas en bestrooi met peper en zout.

Doe de hummus is een mooi glas. Zet de reepjes rauwkost rechtop in de hummus.

Maak de bitterballen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mosterd- en de truffelmayonaise met elkaar. Doe de mosterd-truffelmayonaise in een mooi glaasje.

Snijd het landbrood in plakken.

Leg alle borrelhapjes op een mooie houten plank en serveer direct.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *