Kaasbroodjes

Recept: Zelf kaasbroodjes maken

 

KaasbroodjesTot het begin van dit schooljaar ging ik elke dag met de trein naar mijn werk. Als ik op het station was kon ik de Kiosk niet voorbij lopen zonder een broodje te kopen. Meestal was dat een kaasbroodje. Het maakte me dan niet uit hoe laat het was, zo’n broodje ging er altijd in. Zelfs als ontbijt vond ik ze heerlijk. Tegenwoordig ga ik meestal met de auto naar mijn werk en eet ik amper nog kaasbroodjes. Wel beter voor de lijn natuurlijk. Afgelopen weekend moest ik opeens aan de broodjes denken en besloot ik om zelf aan de bak te gaan. Het resultaat? Een knapperig broodje van bladerdeeg met een romige kaasvulling. Ik vond ze heerlijk. En Douwe heeft ze ook goedgekeurd. Hij heeft er tijdens de lunch 3 achter elkaar opgegeten. Wil je de kaasbroodjes liever bij de borrel serveren? Gebruik dan kleinere plakjes bladerdeeg en maak er minibroodjes van. Wedden dat ze in de smaak gaan vallen!
Ingrediënten voor 12 kaasbroodjes

500 gram vers bladerdeeg op rol
50 gram roomboter
3 eetlepels bloem
250 ml volle melk
500 gram geraspte kaas (ik gebruikte een mix van mozzarella, belegen kaas en emmentaler)
2 eetlepels mosterd
1 ei
Peper uit de molen

Kaasbroodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de roomboter in een middelgrote pan. Strooi de bloem in de pan en roer tot er een zanderige massa ontstaat. Dit heet een roux. Giet de melk bij de roux en roer tot de melk is opgenomen.

Voeg de geraspte kaas beetje bij beetje aan het melkmengsel toe. Houd een handje kaas apart om de broodjes met te bestrooien. Roer de mosterd door het kaasmengsel en maak af met een snuf peper uit de molen.

Rol het bladerdeeg uit. Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke stukken.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Schep 2 eetlepels van het kaasmengsel op elk plakje. Vouw de plakjes dicht en druk de zijkanten aan met een vork.

Kluts het ei los. Besmeer de kaasbroodjes met ei en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de kaasbroodjes in 20 minuten goudbruin.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.