Saucijzenbroodjes

Recept: Zelf saucijzenbroodjes maken

 

SaucijzenbroodjesVroeger kreeg ik van mijn moeder als we in de stad waren vaak een saucijzenbroodje. Al zolang ik me kan herinneren ben ik er gek op. Helaas zijn de broodjes uit de winkel niet meer voor mij bestemd, omdat de broodjes altijd van half-om-halfgehakt zijn gemaakt. En varkensvlees en ik… dat is geen goede combi. Toen ik afgelopen weekend langs de bakker liep rook het daar heerlijk naar saucijzenbroodjes. Het water liep me in de mond. Ik moest en zou zo’n broodje hebben. Eenmaal thuis ging ik aan de slag en bakte ik de broodjes zelf. Met rundergehakt. En ik kan jullie vertellen; ze waren heerlijk! Al moet ik wel toegeven dat de saucijzenbroodjes nog beter hadden gesmaakt als ik half-om-half gehakt had gebruikt. Heb je geen problemen met varkensvlees? Dan kun je beter half-om-half- of varkensgehakt gebruiken. Ingrediënten voor 6 tot 8 saucijzenbroodjes

300 gram runder- of half-om-halfgehakt
2 eieren
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gedroogde chilipeper
2 eetlepels ketjap
6 of 8 plakjes roomboter bladerdeeg
Een handje panko of broodkruim

Saucijzenbroodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Versnipper de sjalot en pers de tenen knoflook.

Doe het gehakt, de sjalot, de knoflook, de panko, de ketjap, de nootmuskaat, de panko, de gedroogde chilipeper en 1 ei bij elkaar in een kom.

Kneed de ingrediënten door elkaar tot een stevig gehakt. Is het gehakt te droog? Voeg dan nog een ei toe. Is het gehakt te nat? Voeg dan meer panko toe.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Vorm van het gehakt 6 “worstjes” en leg ze op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes aan met een vork. De zijkanten van het saucijzenbroodjes moeten open blijven staan.

Kluts het tweede ei los. Smeer de saucijzenbroodjes in met ei. Zo krijgen de broodjes straks een mooi glanzend laagje.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten goudbruin.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.