Weekmenu 28 – Festive fever

Joehoe! Het is weer het begin van een nieuwe week en dus is het tijd voor een nieuw weekmenu. Komende week is het Sinterklaasavond en ook kerst begint hier langzaam te kriebelen. En als dat laatste begint te kriebelen, dan weet ik het zeker: het feestdagen seizoen is gestart! Ook deze keer zette ik weer 8 toppers op een rij. Mijn favoriet deze week? Dat is definitely de woensdag! Al kun je mij ook wakker maken voor de zaterdag. Benieuwd wat we gaan eten deze week? Klik dan snel op lees verder! Heb je iets gemaakt? Of is er iets wat je mist? Laat het dan weten. Vind ik leuk!




Maandag

 Meatless monday, dus we beginnen de week vegetarisch. Serveer deze pasta met rucola, vers brood en een mooi glas witte wijn en je hebt een godenmaaltijd. Een gerecht voor echte bourgondiërs. Deze tagliatelle met cantharellen en truffel moet je een keer gemaakt hebben.

Tagliatelle met cantharellen en truffel

Klik hier voor het recept

Dinsdag

Deze Zaanse mosterdsoep met prei en spekjes is een makkelijke, maar ontzettend lekkere soep. Fijn op een doordeweekse dag als vandaag. Voor een vegetarische variant kun je de spekjes natuurlijk gewoon weglaten. Al is mét natuurlijk wel lekkerder.

Zaanse mosterdsoep met prei en spekjes

Klik hier voor het recept

Woensdag

Deze Surinaamse garnalen met kousenband zijn kruidig, licht zoet en lekker pittig. Een smaakbommetje. Makkelijk om te maken en supersnel op tafel. Een fijne maaltijd na een drukke dag. Lekker met witte (basmati)rijst of een frisse salade.

Surinaamse garnalen met kousenband

Klik hier voor het recept

Donderdag

Deze zuurkoolrolletjes met mosterdpuree en beenham smaken heerlijk als het buiten koud is. Boordevol smaak en ze staan na een half uurtje al op tafel. Of nog beter… Maak ze de avond van tevoren al klaar en schuif ze op het moment suprême nog even in de oven. Easy does it.

Zuurkool rolletjes met mosterdpuree

Klik hier voor het recept

Vrijdag

Zelf gemarineerde en gegrilde shoarma van kippendijen in Libanees platbrood met knoflooksaus en salade. Klinkt goed toch? Is het ook. Deze wraps met shoarma van gegrilde kippendijen is me toch een partij lekker. Fijn met het weekend voor de deur!

Wraps met shoarma en zelfgemaakte knoflooksaus

Klik hier voor het recept

Zaterdag

Sinterklaasavond en daarom eten we iets gezelligs. Deze nacho’s met barbecue pulled chicken eet je lekker met zijn allen uit een grote schaal. Laat die goede Sint maar komen!

Nacho's met pulled chicken en kaas

Klik hier voor het recept

Hij komt, hij komt. Die lieve goede Sint! Vandaag is het zover; de Sint komt langs. Om helemaal in de Sinterklaasstemming te komen mocht een Sinterklaasbaksel natuurlijk niet ontbreken. Is deze dubbele chocolade cheesecake met pepernoten geen plaatje?

Dubbele chocolade cheesecake met pepernoten

Klik hier voor het recept

Zondag

Dag Sinterklaas, hallo kerst! Om maar meteen in de stemming te komen bakken we vandaag een kerstcake. Deze kerstcake met cranberries en witte chocola smaakt uitstekend bij de koffie. Doordat er cranberries en zure room in de cake zitten wordt hij lekker fris en pak je gerust een tweede plak. Of een derde. Of een vierde.

Kerstcake met cranberries en witte chocola

Klik hier voor het recept

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *