Dubbele chocolade cheesecake met pepernoten

Recept: Dubbele chocolade cheesecake met pepernoten

 

Dubbele chocolade cheesecake met pepernotenToen ik een plaatje van een cheesecake met een chocoladeletter en pepernoten zag was ik meteen verliefd. Ik móest en zou een cheesecake bakken in die stijl. Zo gezegd zo gedaan. Ik dook de keuken in en ging aan de slag. Het resultaat? Een dubbele chocolade cheesecake met pepernoten én een chocoladeletter. Is het geen plaatje geworden? En lekker dat hij was! Hij ging tot de laatste kruimel op. Het kost wel even tijd om hem te maken, maar moeilijk is het zeker niet. Iedereen kan dit! Het enige wat je nodig hebt is geduld en de discipline om de ovendeur niet te vroeg open te trekken (Guilty!). Wedden dat dit de showstopper wordt met pakjesavond?




Dubbele chocolade cheesecake met pepernoten

Ingrediënten dubbele chocolade cheesecake met pepernoten

800 gram roomkaas
75 gram suiker
5 eieren
2 eetlepels maïzena
350 gram witte chocola
300 gram speculaas
75 gram roomboter
1 (witte) chocoladeletter
150 gram Nutella (of andere chocoladepasta)
Een handje schuddebuikjes
Een handje chocolade pepernoten

Cheesecake met

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Maal de speculaasjes fijn (ik gebruikte hier een hakmolentje voor) en smelt de roomboter. Meng de boter en de speculaas met elkaar.

Bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de randjes in. Stort het koekmengsel op het bakpapier en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Smelt de witte chocola au bain marie (in een komende boven een pan met kokend water) en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe de roomkaas en de suiker bij elkaar in een kom. Mix tot een glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot ze zijn opgenomen in het beslag.

Giet langzaam, terwijl je blijft mixen, de gesmolten chocola bij het beslag en tot slot de maïzena.

Haal de springvorm uit de koelkast en stort het beslag erop. Zet de springvorm in de oven en bak de cheesecake in 70 minuten gaar. Zet een klein, ovenvast, bakje met een laagje water onderin de oven. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake minder snel scheurt.

Laat de cheesecake in een dichte oven afkoelen. Niet ongeduldig zijn, als je de oven te vroeg opent kan de cheesecake scheuren. Zet de cheesecake als hij helemaal afgekoeld is nog een uurtje in de koelkast.

Besmeer de bovenkant van de cheesecake met Nutella. Versier met schuddenbuikjes, pepernoten en maak af met een chocoladeletter.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *