Briebroodjes met honing en walnoten

Recept: Briebroodjes met walnoten en honing

 

Briebroodjes met honing en walnotenSimpel kan soms zo lekker zijn. Daar zijn deze briebroodjes met walnoten en honing uit de oven een voorbeeld van. Imagine: knapperig croissantdeeg met gesmolten brie, walnoten en een verrukkelijk honinglaagje. Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan heb ik nog meer goed nieuws voor je. Want de broodjes kunnen na minder dan 5 minuten al de oven in. Daarna nog 10 minuten bakken en ze zijn letterlijk in een kwartiertje klaar. Het geheim van deze onweerstaanbare broodjes? Als ze uit de oven komen bestrijk je ze met warme honing en bestrooi je ze daarna met stukjes walnoot. Zo worden de broodjes lekker zoet en gaan ze prachtig glimmen. Lekker als ontbijt, brunch, lunch en zelfs bij de borrel. Ze smaken namelijk uitstekend bij een glas rode wijn! Heeft mijn lofzang al geholpen? Gaan ze bij jou al de oven in? Doen hoor! Krijg je geen spijt van. 







Ingrediënten voor 12 briebroodjes met honing en walnoten

2 blikjes croissantdeeg voor 6 croissants
1 stuk brie van 200 gram
100 ml honing
50 gram walnoten
1 ei

Briebroodjes met honing en walnoten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de brie in 12 stukken en hak de walnoten grof. Kluts het eitje los.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg op elk flapje croissantdeeg een stukje brie, een paar stukjes gehakte walnoten en een paar druppels honing. Rol het croissantdeeg op en besmeer met ei. Leg de briebroodjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 10 minuten gaar.

Doe de overige honing in een pannetje en verwarm zodat het iets vloeibaarder wordt.

Haal de briebroodjes uit de oven en besmeer met de warme honing. Bestrooi met de rest van de gehakte walnoten.

Serveer de broodjes direct zodat de brie nog lekker warm en een beetje gesmolten is.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *