Chicken and waffles

Recept: Chicken and waffles – perfect anti-katerontbijt

 

Chicken and wafflesGoedemorgen mensen met een mistig hoofd! Gingen jullie lekker in de polonaise gister? Ik geloof dat, in ieder geval de helft van Nederland, deze chicken and waffles deze ochtend wel kan gebruiken. Jammer genoeg is de optocht waar wij vanmiddag zouden gaan kijken afgelast. We zouden met Sophie naar vrienden in Twente rijden en daar blijven eten. Zij hebben een dochter die even oud is en als mijn meisje ergens van houdt dan is het wel om te spelen met andere kinderen. Ik baal er wel van. Het zou Sophie haar eerste carnavalsexperience worden, want hier in Zaandam doet men hier niet aan. Jammer hoor; ik hou wel van een feestje! Volgend jaar weer een kans. Dan troost ik me maar met deze chicken and waffles. Lekker veel, lekker vet en daardoor enorm Amerikaans. Het  perfect anti-katergerecht. Ik snap ze wel hoor die Amerikanen. Eet smakelijk! 
Ingrediënten chicken and waffles voor 2 personen

Voor de wafels

260 gram bloem
480 ml karnemelk
2 eieren
80 gram (afgekoelde) gesmolten roomboter
2 eetlepels suiker
2 eetlepels bakpoeder
1 theelepel baking soda
Een snuf zout
Eventueel een theelepel vanille-extract

Voor de gefrituurde kip

250 gram kipfilet
300 ml karnemelk
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gedroogde oregano
Een flinke snuf peper uit de molen
Een flinke snuf zout
200 gram bloem
2 eetlepels bakpoeder
Olie om in te frituren

En verder

1 eetlepel sriracha
Een handje peterselie
8 plakke bacon of ontbijtspek (pannenkoekenspek is lekker dik gesneden)
Maple syrup

Chicken and waffles

Meng de karnemelk met het uienpoeder, knoflookpoeder, oregano, cayennepeper, paprikapoeder en peper en zout. Leg de kip in de karnemelkmarinade. Zorg dat de kip helemaal onder staat. Zet de kip minstens 3 uur (of de hele nacht) in de koelkast om te marineren.

Maak de wafels door de bloem, de suiker, het bakpoeder en de baking soda met elkaar te mengen. Meng vervolgende de karnemelk met de gesmolten boter. Voeg de eieren, terwijl je blijft roeren, toe. Meng het bloemmengsel met het melkmengsel. Voeg eventueel een theelepel vanille-extract toe.

Verwarm het wafelijzer voor en schep met een soeplepel het beslag in het ijzer. Doe het wafelijzer dicht en bak tot de wafels bruin zien. Hoe lang dat duur ligt aan het wafelijzer dat je gebruikt. Gebruik het wafelijzer zoals aangegeven staat in de gebruiksaanwijzing. Reken op 3 wafels per persoon.

Bak de bacon of het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Leg het spek op een vel keukenpapier om uit te lekken.

Ga verder met het frituren van de kip. Verwarm de frituurolie tot 180 graden. Meng de bloem met het bakpoeder en een beetje peper en zout. Haal de kip uit de karnemelk marinade en leg in het bloemmengsel. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met bloem. Laat de kip (2 of 3 stukken per keer) in de frituurolie zakken en bak tot het bruin en knapperig is. Laat de kip even uitlekken op een stuk keukenpapier.

Stapel de wafels op elkaar. Leg de kip op de wafels. Verdeel de plakken spek over het bord. Hak de peterselie fijn en strooi over de chicken and waffles. Maak af met sriracha en maple syrup.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.