Weekmenu18

Weekmenu – week 18

 

Weekmenu18Vandaag post ik voor het eerst een weekmenu. Gewoon om te kijken of het iets voor Savory Sweets is. Het is momenteel meivakantie en ook de allerlaatste week van mijn zwangerschapsverlof. Vrijdag is Sophie 14 weken en maandag ga ik weer aan het werk. En hoewel ik mijn draakje enorm ga missen, kijk ik er ook ontzettend naar uit om weer in een normaal ritme te komen. Fijn om overdag over iets anders te praten dan koetsjiekoe en weer lekker bij te kletsen met mijn collega’s en leerlingen. Maar tot die tijd ga ik nog even enorm genieten van mijn kleine meid, lekker de hele middag koken (als Sophie dat toelaat) en af en toe een middagdutje doen. Het weekmenu is voor nu nog even een uitprobeersel. Mochten jullie het weekmenu een succes vinden dan zal ik er vaker eentje posten. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Een hele fijne en vooral lekker (eet)week gewenst!




Maandag

Meatless monday dus even geen vlees. Dit keer kies ik voor een lekkere ovenpasta. Deze penne met ricotta en courgette is lekker cheesy. Ook makkelijk om van tevoren al klaar te maken. Hoef je hem op het moment supreme alleen nog maar even in de oven te schuiven.

Ziti uit de oven met courgette en ricotta

Klik hier voor het recept

Dinsdag

Soms is een dampend bord eten voor je neus het enige wat je nodig hebt. Deze chili con carne met chorizo is dan uitermate geschikt. Comfortfood in de beste zin van het woord.

Chili con carne met chorizo

Klik hier voor het recept

Woensdag

Deze Surinaamse garnalen met kousenband is een favorietje van mijn mister. Kruidig, licht zoetig en lekker pittig. Wedden dat je hier vrienden mee maakt!

Surinaamse garnalen met kousenband

Klik hier voor het recept

Donderdag

Zolang de witte asperges in het seizoen zijn moeten we er maar flink van genieten. Vandaag staan er asperges met hollandaisesaus, gerookte zalm, garnaaltjes en een gepocheerd eitje op het menu. Zo vind ik asperges het allerlekkerst!

Witte asperges met hollandaisesaus en gerookte zalm

Klik hier voor het recept

Vrijdag

Op vrijdag borrelen we graag het weekend in. Hoe kan dat nou beter dan met een goede borrelplank? Deze borrelplank met vis vind ik echt een feestje. Glaasje witte wijn erbij en het weekend kan beginnen.

Borrelplank met vis

Klik hier voor het recept

Zaterdag

Deze taco’s met gehakt en guacamole vind ik echt een gerecht voor in het weekend. Lekker met je handen eten uit een grote schaal.

Mexicaanse taco's met gehakt

Klik hier voor het recept

Zondag

Zin om te bakken vandaag? Deze sticky toffee pudding is dan ideaal. Zoete dadelcake met een nog zoetere toffeesaus. Een miljoen calorieën, maar he.. Het is zondag!

Sticky toffee puding

Klik hier voor het recept

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Weekmenu – week 18

  1. Yvet schreef:

    Wat leuk!!! Ik heb er al een paar die ik wil uit proberen! Met Pasen de eiersalade gemaakt en de wraps met vitello Tonato, afgelopen week de asperge met pasta carbonara Ik heb je gevonden en we smullen van je recepten

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *