Chili con carne met chorizo

Recept: Chili con carne met chorizo

 

Chili con carne met chorizoOp koude en natte dagen kan ik zo verlangen naar een pan met dampend eten waar ik warm van word. Gisteren kwam ik doorweekt en verkleumd uit mijn werk. Van alle momenten dat ik naar huis kon gaan, koos ik precies dat ene half uur dat het stortregende. Knap hé. Daar heb ik talent voor. Je moet toch ergens goed in zijn. Koud en donker weer in combinatie met wind en regen zorgen ervoor dat ik eigenlijk het liefst de hele dag in UGGS, in een berenvelletje, in mijn pyjama of in alledrie tegelijk rond wil lopen. Nu is het voor mijn werk niet heel handig om 1 van de 3 aan te doen, dus houd ik het bij mijn gewone kloffie. Maar het was dus koud. Als ik ’s avonds dan thuis kom, wil ik eigenlijk alleen maar een schaal met comfortfood. Eten waar je blij, warm en niet al te moe qua bereiding van wordt. Eten dat alleen maar voor comfort zorgt dus. Deze chili con carne is daar een voorbeeld van. Kwestie van alles bij elkaar in de pan gooien (oké, sommige dingen moet je nog even snijden) en pruttelen maar. Kind kan de was doen en klaar in een half uur. En daarna.. aanvallen maar!




Chili con carne met chorizo

Ingrediënten chili con carne voor 4 personen

500 gram half-om-half- of rundergehakt
100 gam chorizo
1 rode ui
1 teen knoflook
1 chilipeper
1 zoete punt paprika
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel komijn
400 gram gepelde tomaten
400 gram maïs
400 gram kidneybonen
4 eetlepels zure room
Een paar takjeskoriander
2 limoenen
Olie om in te bakken
Peper en zout

Chili con carne met chorizo

Versnipper de ui en pers de teen knoflook. Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Houd je van pittig? Laat de zaadjes dan zitten. Versnipper de chilipeper, stnijd de paprika in stukjes en de chorizo in halve plakjes.

Verhit een beetje olie in een braadpan. Fruit de ui, de chilipeper, de chorizo en de knoflook tot het glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de paprika, de tomatenpuree, de gemalen komijn en het chilipoeder in de pan en bak een minuutje mee.

Doe de maïs, de kidneybonen, de gepelde tomaten en een beetje peper en zout in de pan en schep alles door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat het een 20-30 minuten pruttelen.

Hak de koriander fijn en snijd de limoen in partjes. Schep de chili con carne met chorizo in diepe borden. Schep een eetlepel zure room op de chili en maak af met paar partjes limoen en koriander.

Serveer de chili con carne met vers brood of rijst.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Chili con carne met chorizo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *