Recept: Ovenschotel met rode kool en draadjesvlees

 

Ovenschotel met rode kool en draadjesvleesSommige avonden heb ik alleen maar zin om te relaxen op de bank. Gisteravond was het ook zo een avond. De hele dag sloeg de regen al tegen de ruiten en de mensen waaiden bijna van straat. Ik was tot 2 keer toe drijfnat geregend en had het enorm koud. Even serieus, zelfs mijn ondergoed was nat. ’s Avonds wilde ik eigenlijk alleen maar met een dekentje op de bank liggen. We hadden gelukkig nog allerlei lekker eten van het weekend in huis dus ik hoefde niet te koken. Dat was fijn, want ik had daar ook absoluut geen zin in. Zelfs ik heb dat weelens. Één de gerechten die ik uit de koelkast toverde was deze ovenschotel met rode kool en draadjesvlees. Een fijne ovenschotel waar je meteen weer warm van wordt. Dat kon ik wel gebruiken. De combinatie van zoete rode kool, kruidige en mals vlees en een romige aardappelpuree zorgt voor een smaakexplosie in je mond. Bij de eerste hap verlang je meteen naar sneeuw, schaatsen en de kerstboom. Zelfs storm, regen en tegenwind is dan niet meer erg. Het kost even tijd als je alles from scratch maakt, maar als je de rode kool en het draadjesvlees al in de vriezer hebt liggen ben je zo klaar. Van deze ovenschotel met rode kool en draadjesvlees ga je geen spijt krijgen. Laten jullie weten als je hem gemaakt hebt? Vind ik leuk!



Ingrediënten ovenschotel met rode kool en draadjesvlees voor 4 personen

1 keer recept draadjesvlees

Voor de rode kool met appeltjes

1 rode kool
2 appels (goudrenetten)
2 stokjes kaneel
3 laurierblaadjes
2 steranijs
6 kruidnagels
4 eetlepels kristalsuiker
500 ml water
50 gram roomboter
Een flinke scheut balsamico-azijn
Peper en zout

Voor de aardappelpuree

500 gram kruimige aardappels
1 middelgrote ui
Een scheutje melk
Een paar takjes peterselie
Een snuf nootmuskaat
100 gram geraspte kaas
Een klontje roomboter om in te bakken
Peper en zout

Schil de appels. Snijd de rode kool in reepjes en de appels in stukjes.

Smelt de boter in een grote pan. Doe de rode kool, de appel en de rest van de ingrediënten in de pan. Giet 500 ml water in de pan en doe de deksel erop. Breng de rode kool aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rode kool 2 uur pruttelen. De rode kool met appel en kaneel is klaar als het vocht helemaal verdampt is.

Proef of de rode kool op smaak is. Voeg eventueel meer suiker of azijn toe.

Schil de aardappels. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe de aardappels in de pan en kook in 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en zet apart.

Versnipper de ui en hak de peterselie fijn. Smelt de roomboter in een middelgrote pan. Doe de ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de aardappes, de melk, de nootmuskaat en de peterselie toe. Stamp de aardappels tot een romige aardappelpuree. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep het draadjesvlees in een ovenschaal en bedek met rode kool. Schep de aardappelpuree op de rode kool en maak af met de geraspte kaas. Zet de ovenschotel met draadjesvlees en rode kool in de oven en bak hem in een half uurtje gaar.

Serveer de ovenschotel met rode kool en draadjesvlees in combinatie met (zelfgemaakte) appelmoes (klik hier voor het recept).

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *