Goedgevulde Hongaarse goulash

Recept: Goedgevulde Hongaarse goulash

 

Goedgevulde Hongaarse goulashDat ik van stoofpotjes houd, hoef ik jullie inmiddels niet meer uit te leggen denk ik. Zodra de herfst is begonnen staat er bijna wekelijks een gezellig stoofpannetje te pruttelen op mijn fornuis. Boeuf Bourguignon, Limburgs zuurvlees, Osso Bucco, shortribs; you name it… Ik hou ervan! Zelfs Sophie begint er inmiddels van te houden. Maar die houdt van alles wat eetbaar is. Dit keer deel ik het recept voor mijn heerlijke goedgevulde Hongaarse goulash met jullie. Hartverwarmend en lekker stevig. Fijn als het buiten koud en nat is. Of als het stormt, zoals deze week het geval is. Wij eten de goulash meestal met brood of witte rijst, maar je kunt het ook serveren met pasta. Of gewoon zo. Zoals hij is. 




Ingrediënten goedgevulde Hongaarse goulash voor 4 personen

700 gram runderlappen
125 gram spekreepjes
3 paprika’s (optioneel in verschillende kleuren)
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
5 kruimige aardappels
400 gram gepelde tomaten
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
2 laurierbladeren
1 eetlepel bloem
Een takje tijm
Een scheutje rode wijn
500 ml runderbouillon
Klontje roomboter om in te bakken
Peper en zout

Goedgevulde Hongaarse goulash

Meng de bloem met het paprikapoeder en een beetje peper en zout. Snijd de runderlappen in stukken en rol door het bloemmengsel.

Smelt een klont boter in een braadpan. Doe de runderlappen in de pan en bak rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en zet apart.

Snijd de paprika in stukjes, de ui in halve ringen en pers de teentjes knoflook.

Smelt een klont boter in dezelfde braadpan en schraap de aanbaksels los. Doe de ui, de spekreepjes en de knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren. Doe de paprika erbij en bak een paar minuten mee.

Schep het vlees, het karwijzaad, de tijm en de gepelde tomaten in de pan. Bak even mee en blus af met de rode wijn.

Zet het vuur laag en giet de runderbouillon in de pan (het vlees moet net aan onder staan). Leg de laurierblaadjes in de pan en laat het vlees ongeveer 3 uur (of langer) pruttelen.

Schil de aardappels en snij ze in stukjes. Roer de aardappels het laatste half uur door de goulash. De goulash is klaar als het vlees mals is (en uit elkaar valt) en de aardappels gaar zijn.

Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer de goedgevulde Hongaarse goulash met brood of witte rijst.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *