Hachee met rode kool en appelmoes

Recept: Hachee met rode kool en appelmoes

 

Hachee met rode kool en appelmoesAl jáááren schrijf ik dat ik niet van de Hollansche pot hou. “Gekookte aardappels komen er hier niet in” zei ik altijd resoluut. Tot Sophie afgelopen maand met de pot mee begon te eten. Zij vindt aardappels namelijk héérlijk. En omdat ik het belangrijk vind dat we eten wat iedereen lekker vindt, gaat er opeens wekelijks een zak aardappels doorheen. Er staat nu regelmatig stamppot met boerenkool, broccoli of bloemkool op het menu. En nu dus een stamppot met rode kool en hachee. Wel op mijn manier natuurlijk. Van de aardappels maak ik altijd een puree op basis van crème fraîche. Lekker fris. Soms voeg ik er mosterd aan toe. Soms spekjes. En soms helemaal niks. Maar hij is wél altijd smeuïg. Zelfs Douwe nam er een paar happen van. Noú dan heb je iets bereikt hoor! Staat de hachee met rode kool en appelmoes binnenkort bij jou op tafel?
Hachee met rode kool en appelmoes
O

Ingrediënten hachee met rode kool en appelmoes voor 4 personen

Voor de stamppot rode kool

1 kg kruimige aardappels
3 eetlepels crème fraîche
500 gram rode kool met appel
1 keer recept appelmoes (of gewoon een pot)
Een handje peterselie
peper en zout

Voor de hachee

800 gram riblappen
4 middelgrote uien
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels donkere basterdsuiker
3 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 liter runderbouillon (of, indien nodig, meer)
Een handje bloem
Een klont roomboter om in te bakken
Peper en zout

Hachee met rode kool en appelmoes

Snijd de runderlappen in stukjes. Meng de bloem met een beetje peper en zout. Haal het vlees door het bloemmengsel zodat het helemaal bedekt is.

Snijd de uien in halve ringen.

Smelt de roomboter in een braadpan. Doe het vlees in de pan en bak rondom bruin. Doe de uien bij het vlees en bak tot het glazig ziet. Voeg de ketjap en de basterdsuiker toe en roer alles door elkaar.

Giet de bouillon in de pan tot het vlees net aan onder staat. Doe de laurier en de kruidnagels in de pan en roer alles door elkaar. Zet het vuur laag en laat 3 uur (of langer) pruttelen.

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook de aardappels in gezouten water gaar. Giet de aardappels af.

Stampt de aardappels samen met de rode kool en de crème fraîche fijn. Maak af met fijngehakte peterselie en peper uit de molen.

Serveer de hachee met rode kool en appelmoes.

Pin It

One thought on “Recept: Hachee met rode kool en appelmoes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.