Stoofvlees met bier en appelstroop

Recept: Stoofvlees met bier en appelstroop

 

Donker, druilerig weer en ellenlange files. Yep, het is herfst. En als het dan toch herfst is… Dan is het ook tijd voor stoofvlees! Want wat is er in de herfst nou fijner, dan op een druilerige dag een gezellig pannetje stoofvlees op het vuur te hebben staan? De geur alleen al maakt me onwijs blij. Lekker laten pruttelen, af en toe even doorroeren en stiekem een stukje proeven om te kijken of het vlees zacht genoeg is. Afgelopen weekend maakte ik een grote pan stoofvlees met bier en appelstroop. Een tikkie zoetig, boordevol smaak en superlekker. Lekker met frietjes, truffelmayo en grove mosterd. Zo eet ik mijn stoofvlees het liefst. Misschien heb het bordje van de foto in mijn eentje leeggeten. Sorry not sorry!




Stoofvlees met bier en appelstroop

Ingrediënten stoofvlees met bier en appelstroop voor 6 personen

1 kg sukade- of runderlappen
2 grote uien
2 tenen knoflook
1 winterpeen
250 ml runderbouillon
1 flesje bruin bier
3 eetlepels appelstroop
3 eetlepels bloem
3 laurierbladeren
4 kruidnagels
Een paar takjes tijm
Roomboter om in te bakken
Peper en zout
Frietjes voor erbij

Stoofvlees met bier en appelstroop

Snijd de runderlappen in blokjes. Bestrooi de blokjes met bloem, peper en zout.

Snijd de winterpeen in blokjes en de ui en knoflook in grove stukken.

Smelt de helft van de roomboter in een braadpan. Doe het vlees in de pan en bak tot het rondom bruin ziet. Schep het vlees uit de pan en zet apart.

Smelt de andere helft van de roomboter in de pan. Schraap de aanbaksels los en doe de knoflook, ui en wortel in de pan. Bak tot de ui glazig begint te zien.

Voeg het vlees samen met de laurier, de tijm, de kruidnagel en de appelstroop toe en roer alles door elkaar.

Giet het flesje bier in de pan en zet het vuur laag. Giet de runderbouillon in de pan en laat het stoofvlees met bier en appelstroop 3 uur pruttelen.

Verwijder de laurier, de kruidnagels en de takjes van de tijm. Serveer het stoofvlees met frietjes, truffelmayo en grove mosterd.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *