Recept: Draadjesvlees

 

DraadjesvleesJeetje wat een omslag zeg. Zo zit je dorade te eten op het strand bij Perpignan en het volgende moment zit je met druilerig weer binnen. Het was sowieso even een cultuuromslag toen we woensdagochtend thuis kwamen. We hadden 3 weken in leuke, schattige en vooral rustige b&b’s in Frankrijk gezeten. Donderdag hadden we een bruiloft en we hadden bewust nog geen outfit gekocht. We laten ons in de vakantie nogal eens gaan en ik was bang dat ik niet meer in mijn jurk zou passen als ik hem eerder zou kopen. Afijn, dinsdag zat ik dus nog op het platteland in de Roussillon met een goede rosé en woensdag liep ik op de Kalverstraat. Een groter contrast kan ik niet bedenken. Ik dacht dat ik gek werd. Opeens wist ik weer waarom ik mijn kleding meestal op internet bestel. De outfits zijn gelukt, maar ik ga het nooit meer op deze manier doen. Wat het geworden is hebben jullie natuurlijk allang op Instagram gezien. Ik ben in ieder geval weer back in business. Zelfs het weer laat er geen twijfel over mogelijk. Ik ben weer in Nederland. En als het dan toch oer-Hollandsch herfstig weer is.. Dan ga je aan de slag met draadjesvlees. Geïnspireerd door de boeuf Bourguignon in Beaune en het Nederlandse klimaat stond ik in de keuken. Na een half uurtje begon het heerlijk te ruiken en kreeg ik bijna zin om de kerstboom op te zetten. Gekkigheid natuurlijk, zo erg ik het nou ik weer niet. Aankomende week schijnt het beter weer te worden. Gelukkig maar, want ik heb nog een heleboel leuke zomerse gerechten in de planning staan.  Ingrediënten draadjesvlees

500 gram sukadelappen
2 tenen knoflook
1 ui
3 tomaten
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1/2 theelepel foelie
200 ml rode wijn
200 ml runderbouillon
4 plakken ontbijtkoek (ongeveer een centimeter dik)
Roomboter om in te bakken
Peper en zout

Draadjesvlees

Bestrooi de sukadelappen aan beide kanten met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan en bak de sukadelappen aan beide kanten bruin. Snijd de ui en tomaat in grove stukken. Plet de tenen knoflook. Doe de ui, tomaat en knoflook bij de sukade in de braadpan. Bak de groente een paar minuten mee. Blus de sukade af met de rode wijn. Verhit de runderbouillon. Giet de bouillon in de braadpan en voeg de laurier, kruidnagel en foelie toe. Zorg dat het vlees net aan onder staat. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 tot 3 uur pruttelen op laag vuur.

Haal het vlees (het valt als het goed is uit elkaar) uit de pan en leg het in een kom of schaal. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Snijd de ontbijtkoek in kleine blokjes. Doe de ontbijtkoek bij het vocht in de braadpan en laat indikken tot een saus. Giet de saus door een zeef. Schep een deel van de saus door het draadjesvlees.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *